Lyxgröt.

2kommentarer

Jag har i ett tidigare inlägg slagit ett slag för gröten, en underskattad måltid, och jag tänker fortsätta denna hyllning. Gårdagens sena hemkomst i kombination med en hisklig hunger ledde till en tallrik med vad jag och A kallar ”lyxgröt”.  


Grötbasen utgjordes av havregryn och rågflingor som kokades samman med en hel del krossade linfrön. Gröten får en god smak av lite salt, kanel och kardemumma. Skålen toppades med skivad banan, russin och torskade tranbär, cashewnötter och solrosfrön. Blandningen kan låta en aning pretantiös men det är faktiskt oerhört simpelt att plocka ihop sina egna favoriter bland naturgodisets nötter och frön. A har dessutom en outgrundlig passion för att toppa sin gröt med sirap men ja...det kan ju avvaras för den som vill…



Mums!

2 kommentarer

linn

11 Mar 2012 20:27

Vilken läcker bild :-)

Sanna

02 Apr 2012 21:36

Tack så mycket!

Kommentera

Publiceras ej