Tonfiskgryta med linser.
4kommentarer
Ikväll var det dags att hiva ut semestermaten och all den take awayvarianterna som vi förlitat oss på under de senaste alltför pressade veckora. Idag var - tjohoo! - hemlagat. Det här är en busenkel tonfisk-, och linsröra som jag brukar koka ihop när andan faller in. Gott till både pasta, ris, couscous och bulgur och som går att smaksätta allt efter smak.
Tonfiskgryta med linser
1 burk tonfisk i vatten
1 dl linser (idag blev der gröna)
1 gul lök
Champinioner
1 fpk tomatkross
Fräs upp svampen och löken i olivolja med salt och peppar. Koka linserna enligt anvisingarna och tillsätt sedan dem i pannan tillsammans med fisken. Häll över tomatkrossen och tillsätt en stor klick sambal oelek och lite curry.
Voila! Vi åt grytan med råbulgur och kokt broccoli denna gång. Varmt, gott, enkelt och billiga råvaror. Många bra poäng på den middagen!
4 kommentarer
Marie
28 Nov 2012 09:14
Det lät gott o verkar lätt att göra, perfekt för vardagen. :)
Helena Ljunggren
28 Nov 2012 11:15
Det där lät riktigt gott!
Karro
28 Nov 2012 15:03
Perfekt, lätt enkelt och gott.
Tack för tipset.
Lina
01 Dec 2012 07:07
Det ser och låter gott ut! :)
Kommentera