Söndagsbröd fullt med nyttigheter.

10kommentarer

I söndags vaknade jag i en nystädad lägenhet och kände hur underbart allt bara var. Höst, ledighet, sol – ah! Jag passade på att få utlopp för min morgonenergi till att baka en frukostbröd medan A fortfarande sov tungt mot kudde. Helgens variant blev en salig blandning av frön och gryn som fanns i skåpen och gav ett riktigt bra resultat.

 

 

Söndagsbrödet

2 dl vetemjöl

2,5 dl grahamsmjöl

1 dl rågkross

0,5 dl vetekli

1 dl müsli av sötare ”startsort” (ni vet, de där smulorna som alltid blir kvar längs ner i förpackningen)

1 dl solroskärnor

1 dl goijbär

0,5 dl mörk sirap

2 msk honung

1 tsk bokarbonat

1/2 liter fil

 

Blanda samman allt till en smet och häll sedan ner det i en brödad brödform. Grädda brödet i ugnen på 175 grader i cirka 1-1,5 timme.

 

 

 

Brödet gav upphov till vidare inspiration för när A sedan vaknade blev har superladdad att laga en god höstsoppa till middag. Sagt och gjort, söndagens middag blev rostad paprikasoppa med nybakat bröd. Hoppas ni också haft en bra och vilsam helg!

 

10 kommentarer

Sonja {Dagmars Kitchen}

24 Sep 2012 12:50

Brödet ser fantastiskt ut! Nu blir jag superhungrig! Rostad paprikasoppa är ju också galet gott. Nej, nu måste jag äta lunch!

Stort tack för kommentaren på min blogg - såg den inte förrän igår pga. att den hade hamnat i spam-korgen.

Svar: Vilket härlig kommentar! Ja, hösten är verkligen soppornas årstid. Urmysigt att kura ihop sig om kvällarna med nybakato ch en skål med varm soppa.Jag tittar förbi din blogg fler gånger, var så säker :)
engnuttasocker.blogg.se

Marie

24 Sep 2012 14:03

Låter som en bra helg! Och så himla gott med nybakat bröd!

Svar: Det var det. Lugn och skön, som en helg bör vara emellanåt :)
engnuttasocker.blogg.se

Karoline

24 Sep 2012 15:17

mums, hembakat bröd är ju bland det godaste som finns!
Tack för receptet.

Svar: Jag hoppas det smakar. Busenkelt!
engnuttasocker.blogg.se

Maria

24 Sep 2012 20:59

Paprikasoppa är ju SÅ gott, har dock inte gjort med gul paprika. Blev jättefin i färgen !!
=)

Svar: Soppan A gjorde var superhärlig, mild och god. Håller med dig om färgen!
engnuttasocker.blogg.se

Viktkamp

24 Sep 2012 21:45

wow va gott det ser ut =)

Svar: Det är kul vad man kan få ihop bara av att titta i skafferiet :)
engnuttasocker.blogg.se

Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.

24 Sep 2012 21:59

Åh vad smaskigt det där lät!!

Svar: Ja, det blev himla gott :)
engnuttasocker.blogg.se

Emma

24 Sep 2012 22:45

Mmm, älskar bröd med lite frukt/bär/fröer/nötter i! Extra gott när man gjort det själv såklart. Hm, måste nog baka lite mjukt bröd snart igen!

Sv. Alltså, det kan vara den godaste glassen jag ätit. På riktigt. :D Den turkiska yoghurten gjorde sig förvånandsvärt bra tillsammans med mangon och vaniljpulvret. Jag rekommenderar alla att testa detta :P haha

Svar: Det tycker jag med!
Din glass ska jag verkligen testa. Yummie!
engnuttasocker.blogg.se

Min mat,bak och hälsoblogg

25 Sep 2012 10:39

Tack för kommentaren på min blogg. Det här brödet verkar jättegott, ska det hvara filmjölk eller något sådant oxå i??? Du kanske glömde skriva det:)

Svar: Oj, jag har faktiskt glmt att skriva in det i receptet. Tack för att du noterade det :)
engnuttasocker.blogg.se

felicia

25 Sep 2012 22:40

hmm ingen fil lr nått? är det bara honungen som är de "blöta"? :S

Svar: Ja, jag såg att jag missat filen. Ibland har jag förmåga att skriva för snabbt :)
engnuttasocker.blogg.se

Karin FoH

26 Sep 2012 21:45

Visst är det underbart med nybakat bröd. Det där lät väldigt gott!

Svar: Verkligen :) Snabba bikarbonatsbröd är en höjdare!
engnuttasocker.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej