Finalbacke i lag!

1kommentarer

Dags för nytt cykelpass igen! Mitt tidigare upplägg kommer ligga kvar som grund, med tre berg, som består av tre backar och en raksträcka vardera. Denna gång kommer jag dock att testa ett nytt upplägg på finalbacken. Syftet är att våga leka med deltagarna och skapa dynamik i passet.

 

Finalsträckas cyklas till Sashs "Ecuador" och kommer vara uppdelad på både stående backpartier och sittande sprintar. Låten har en stående backe som bas och gruppen kommer sedan att delas upp i två lag som sprintar i omgångar. Under refrängerna drar först team A iväg på en cirka 20 sekunders lång sprintsträcka i sittande position. Därefter byter team B av och trampar 20 sekunder. Sprintarna kommer vara explosiva och snabba, fast med stort fokus på kontroll. Totalt får varje team cykla tre sprintar samt en avslutande rush hela gänget tillsammans.

 

Utmaningen för deltagarna blir att pressa upp pulsen under korta intervaller och låta hjärtat pumpa tufft. Utmaningen för mig som instruktör blir hela klart att få deltagarna att behålla tekniken trots de snabba tempoväxlingarna, samt att utmana dem att hålla kvar motstånd och kontroll i benen även under de snabbare partierna.

 

Are you up for it?!

 

 

 

 

1 kommentarer

Anonym

27 Feb 2012 14:34

Jösses vad jag skulle vilja cykla. Älskar intervaller i team!

Kommentera

Publiceras ej