Marmelad a la päron.

3kommentarer

I lördags firade vi A:s pappas födelsedag med middag, bubbel och melodifestival. Vad passade sig då bättre att ta med sig än en burk hemmagjord marmelad till födelsedagsbarnet?


Päron- och valnötsmarmelad 

2 citroner

1,5 kg päron

100 g grovhackade valnötter

10 dl syltsocker

 


Skala och skär upp päronen i mindre kuber. Koka upp och låt sjuda tillsammans med rivet citronskal och citronsaft av två citroner. När päronen är mjuknat (efter cirka 15 minuter) tillsätter du syltsockret och nötterna och låter det koka häftigt i cirka 15 minuter till. När konsistensen upplevs fastare är den redo att dras ifrån plattan. Låd marmeladen sedan svalna i kylen.



Det trixiga med marmelad är att få rätt konsitens. Det kan vara bra att tänka på att den är fastare i svalt tillstånd. Mitt tips är därför att efter receptets koktid, låta den kallna av ordenligt, för att sedan checka av att den är tillräckligt fast. Om den fortfarande känns lös går det att koka upp igen för att sedan göra om proceduren. 




Ett fint band senare och du har dig själv en personlig och ruggigt trevlig present att plocka med dig!

3 kommentarer

Karro

12 Mar 2012 22:10

Vad duktig du är, Låter som om den passar till ostbrickan?

Karin FitnessochHälsa

13 Mar 2012 09:38

Avancerat. Förstår att det blev uppskattat!

Sanna

13 Mar 2012 10:17

Faktum är att det är så mycket enklare än vad man tror att koka marmelad, och så sjukt gott! Testa!

Kommentera

Publiceras ej