Bröd med cashewnötter och morötter.
12kommentarer
När kontoret kryllar av jobb, då älskar jag att komma hem och släppa loss bland bakbunkarna. Att få lämna datorskärmen för att få skapa något och arbeta med händerna, det är bra terapi det. Nu blev det ett glutenfritt matbröd att ha som tillbehör till sommarens goda sallader, räkmiddagar eller soliga frukostmackor på balkongen. Och lite morot, varför inte?
Morot- och cashewnötsbröd
2,5 dl bovetemjöl
2 dl out flour
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl
pofiber
1 tsk bikarbonat
Cashewnötter
2 dl yoghurt
Lite salt
Två stora rivna morötter
Blanda allt och häll ner smeten i en smord litersform. In i ugnen på 180 grader i cirka 1 timme.
Testade resultatet med klassiskt kvällsfika. Hembakat är alltid bäst!
12 kommentarer
Emma
08 May 2013 22:57
Spännande med cashewnötter i bröd. Det har jag nog aldrig ens sett. Låter väldigt gott iallafall. Gillar såna här filmjölks/yoghurtvarianter som det bara är att skjutsa in i ugnen också. Måste jag försöka testa :D
Lyxigt med pannkakstårtan också. Verkligen ett bra sätt att starta sin födelsedag på. Grattis grattis till din sambo :) Hoppas middagen blev supermysig och god ikväll!
Anna/Frostis
09 May 2013 09:18
Åh, mums! Verkar härligt! Har aldrig testat cashewnötter i bröd men älskar att ha valnötter i.
Sofia
09 May 2013 10:22
Det ser jättegott ut! :D
Mari
09 May 2013 16:09
Himmelriket =) Mums !!
Karro
09 May 2013 16:50
Ja älskar hembakat men vad är out fluor?
Crazylicious
09 May 2013 18:24
Åh så gott med morotsbröd, är allergisk mot nötter, men morötterna kan jag smaska i mig! :D Brukar bli så saftigt och gott med det i bröd...
Sv: Åh, jag vet inte... För att de vad de sysslar med på caféet? haha. Smarrismarr!
Anonym
09 May 2013 18:39
Åh, det ser så gott ut. Jag måste testa :D
Anna
09 May 2013 18:40
min kommentar som inte hade något namn :D
Lina
09 May 2013 22:37
Åh så gott det låter! Undrar också vad out fluor är? :)
Crazylicious
11 May 2013 11:42
Ja, det är lite trist att vara allergisk mot nötter... :( Men jag klarar mig :D Haha. Tack detsamma!
Mari
12 May 2013 19:09
Sv. :) Kan tänka mig det, ser ljuvligt gott ut.
Frida
27 Aug 2014 15:06
Tack för tipset! Har provat och blev supernöjd med resultatet. Varför skriver du inte bara havremjöl i receptet?
Kommentera