Ett nötigt påskfika.

8kommentarer

Skärtorsdagsfika betyder smaskigt, sött och rejält. Det blev därför ett ypperligt tillfälle att testa Ullas pecanpaj från Sött, sweet, dulce av systrarna Bergenström.
 


Pajskalet

2,5 dl vetemjöl

125 g smör eller margarin

1 msk florsocker 

Blanda samman degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut den i en springform och låt den förgräddas i ugnen på 200 g i cirka 10 minuter.


 


Pajfyllningen

60 g smör

2 dl socker

1 dl ljus sirap

3 ägg

100 g pecannötter

100 g hasselnötter (enligt receptet endast 200 g pecan dock)


 Smält smöret och dra sedan grytan av plattan. Tillsätt sirap och sockret och rör sedan ner ett ägg i taget. Sist tillsätter du nötterna som du grovhackat.



Fyll upp pajskalet och grädda pajen i cirka 40-45 minuter på 160 grader. Den har lätt för att bli brun så spana lite extra den sista tiden och lägg eventuellt över ett lock av folie. Servera kakan när det fått vila att "satt" sig lite.
 




Glad påsk på er!

8 kommentarer

Amy's piece of cake

05 Apr 2012 20:44

Så gott, älskar både hassel- och pecannötter mums!

Vardaxlyx

05 Apr 2012 20:48

Mums va god den såg ut =)

Önskar dig en glad Påsk!!

Kram i massor

Mårtenssons kök

05 Apr 2012 21:29

Mums, vilken härlig "sockerbomb" ser underbart seg och god ut!



Hoppas du får en riktigt fin påskhelg,

Mårtenssons.

Katarina

06 Apr 2012 05:12

Vilken ljuvlig paj! Glad Påsk!

Sanna

06 Apr 2012 16:25

Tack alla för påskhälsningarna! Den gick hem på fikat men det finns en hel del kvar. Ganska mastig som ni säkert anat...



Glad påsk på er!

Frida

07 Apr 2012 11:24

Åh vad gott det där hade jag velat testa! :) Glad påsk på dig :D (Förresten finns muggen på öb för bara 9 kr )

Karro

07 Apr 2012 14:39

Så gott det såg ut.

Glad påsk

Sanna

08 Apr 2012 10:16

Glad påsk på er med! Hoppas ni fått vila och ätit god mat :)

Kommentera

Publiceras ej