Igår var det grillpremiär i stugan. Jag och A binkrade upp med ett gigantiskt lass entrecote som fick tillagas bredvid skivad zucchini och aubergine samt några spet med paprika och svamp. Som pricken över i:et la vi på halloumiost. Mums!

När det grillas är såserna och tillbehören mer än halva middagen. Jag föredrar att äta kalla, fräscha såser till den nygrillade maten. Det ger en härlig kontrast! Denna gång slängde jag ihop två såser, en med lite sting och en syrlig.

Vitlökssås
Matlagningsyogurt eller kvarg
En klyfta vitlök
Riven parmesan
Salt och peppar

Limesås
Matlagningsyogurt eller kvarg
Rivet skal från en lime
Saft från en halv lime
Salt och peppar

Det här är två oerhört enkla varianter som är lätta att ordna när råvarorna, som i ett stugskafferi, är tämligen begränsade. Låt gärna såserna dra till sig en stund innan det är middagsdags.

Glad valborg på er alla!


Jag har tagit långhelg lagom till att våren exploderade i Stockholm.
Jag har plockat fram jeansjackan och solglasögonen.
Besökt Vaxholm och haft uteserveringspremiär.
Nu vankas det stugliv i norrtäljetrakten.
Trevlig helg alla där ute!


Nu var det äntligen dags att testa Zumba för första gången. Zumba är en träningsform som växte sig stark under 2011. SATS beskriver klassen med en het dansklass med "latinamerikanska rytmer och rörelseglädje", och det måste jag instämma i. Mycket skaka bak och salsainspirerade steg till riktigt bra musik. Från låt ett till nedvarvningen var det full rulle i salen. Alla gav järnet och dansade loss på sitt eget sätt. Härligt att se!

Passet var nog dock inte riktigt min grej. Även om jag gillar dansklasser var det en aning för mycket "hurt-skutt-pepp". Jag upplevde att rörelserna var ganska svåra att hänga med i första gången och kände inte så mycket ledning av instruktören i vad som komma skulle. Kan dock även ha att göra med att jag kom med en tuff arbetsdag i ryggsäcken... Ett plus får dock klassen för den härliga musiken som gav sommarkänslor!

 

Jag såg dock till att avrunda träningstimmen med den bästa belöningen - en Beet me up från Squeeded up med rödbetor, ingefära, äpple och morot. En riktigt bra after träning!
Här kommer ett riktigt smarrigt tips inför helgen - Marabou crunchy hazel. En helt enastående ny choklad om ni frågar mig! Det är en hasselnöt täckt i mjuk mjölkchoklad med en lite nougatfeeling. Bra storlek som innebär att man kan äta allt ifrån en stycken till en hel mängd. Namnam!




Det här måste vara en av min absoluta favoritprylar i min lägenhet. Vet du vad det är för något? Jo, det här är något så fantastiskt som en pussvippa. Den fungerar så att du vippar med den vilket signalerar till andra att du vill ha en puss. Mycket praktiskt! Jag fick den av min mamma för herrans många år sedan och sedan dess har den stått prydligt redo att göra sin grej. Oerhört populär när vännerna är över på förfest kan jag säga eller bra på att bryta isen efter en intensiv diskussion.




Igår var det måndag igen och det betydde cykelpass för min del. Gårdagens pass var full av liv och rörelse med energirika deltagare och bra känsla i lokalen. Lokalen fylldes av ånga och tämdes på syre, full fart framåt!


Jag har alltid fått höra att mina pass är tuffa och utmanande (uppläggen finner du här och här). Mitt upplägg är ofta full ös där deltagaren får chans att pressa pulsen och låta svetten spruta. Tre backar med ett antal klättringar och en avslutande raksträcka ger enligt mig varje cyklare möjligheten utmana sig själva men samtidigt en bra överblick för att på egen väg lägga upp sitt eget pass utifrån dagsformen.

Ibland har jag frågat mig om passen är för hårda och om jag inte öppnar upp tillräckligt för återhämtning när deltagarna känner att det behövs. Det slutar däremot alltid med att jag lutar mig tillbaka på deltagarnas hejarrop - mer mer mer!



Igår fick jag mig dock en rejäl tankeställare när en deltagare vid passets slut kräktes. Det har aldrig hänt mig själv och aldrig på något av mina pass. Deltagaren, som är en av mina mest vana cyklister, avvek från stretchingen och kom sedan tillbaka, skrattade lite och berättade vad som hänt. Jag verkade dock betydligt mer förskräck än hon själv som bara konstaterade att hon var så överladdad att hon tog i lite väl mycket denna gång.


På vägen hem funderade jag; ska det verkligen vara så? Kan det bli förmycket av det goda? Ska en instruktör leverera ett så tufft pass att deltagaren kan cykla sig själv illamående? Kroppen har trots allt begränsningar. Är det då rimligt att träningen utmanar kroppen så pass mycket att man slutar lyssna på varnande signaler? Finns det ens sådana signaler innan händelsen är ett faktum? Vad kan jag som instruktör göra för att deltagarna ska våga men samtidigt lyssna på sin kropp? Balans. Här har jag min utmaning.

Förmiddagsfika med påhälsning av en liten nyfödd baby. Ack sköna söndag!


Banankaka med valnötter

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel (jag tillsatte dock betydligt mer)
0.5 tsk malen ingefära (samma sak här)
50 g valnötter


Receptet kommer ifrån min absoluta favorit Leila. Vispa socker, smält smör och ägg pösigt. Blanda samman de torra varorna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt därefter finhackad banan och lite mer grovhackade valnötter. Stänk ner rejält med kanel och ingefära och häll ner i en brödad form.





 När jag bakar söta kakor brukar jag bröda formen med kokos. Det ger en liten extra god touch och ger det kakan en finare yta. Efter 30-35 minuter i ugnen på 175 grader är det ätklar. Mums!


Tjejmiddag. What to do? Lets go ceasar! Jag tog ett standradsrecept och skojade till det lite al la min stil. Resultat? Mycket gott!



Ceasarsallad med Sanna touch

Blandad salladsmix

Cocktailtomater

Gurka

Tärnat äpple

Cashewnötter (snåla inte!)

Goijbär

Två skurna kycklingfiléer, stekta i salt och peppar

 


Dressing
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
5 msk olivolja

Vatten (om man vill ha en lite rinnigare variant)




Pricken över i:et är riktigt med parmesanost på toppen och ett gott bröd till.

 

Trevlig helg på er!

 

Jag har precis börjat läsa en bok som jag fått låna av min svärmor, Hantera din stress med KBT av stressforskaren Giorgio Grossi, och är redan biten. Boken innehåller en rad konkreta råd för hur man kan komma till rätta med den upplevda stressen i tillvaron. Inget flumm, bara åtgärder och metoder. Riktigt bra!

En sak som boken tar upp är den tid vi ger oss för att ställa om mellan saker vi gör, så kallad ställtid. Det konkreta exemplet var resan till jobbet på morgonen. Grossi menar att vi behöver och mår bra att av ha en viss transporttid mellan jobbet och hemmet för att vi ska hinna anpassa oss och förbereda oss mentalt inför arbetsdagen. 


Det här var något som jag direkt fastnade för. Hur ser egentligen mina resor till jobbet ut? Med tunnelbanan tar det 15 minuter dörr till dörr.  Samtidigt tar det mig bara 20 minuter att få till jobbet. Varför väljer jag då att gå så sällan? Under vintern beror det på att jag fryser men nu under våren och sommaren har jag inget att skylla på. Tyvärr handlar det framför allt om en sak - stressen att komma till jobbet. Av någon anledning känner jag att de där 5 extra minuterna är så pass viktiga att mitt behov av luft, ljus och lugn på morgonen får ge vika. Jag får alltså inte någon tid att ställa om mig, utan slängs direkt in i arbetet. Min ställtid är bortprioriterad.

Bokens uppmärksammande om det viktiga med ställtid i det vi gör blir min första konkreta förändring i tillvaron. Här med lovar jag att jag ska gå till jobbet tre dagar i veckan (under förutsättning att jag utgår arbetsdagen från kontoret samt att vädret tillåter). Jag påbörjade mitt nya liv redan i morse när jag packade ner klackarna i väskan och snörade på mig sneakers.



Luft, vår i parken, lugn. Yes.
Sedan jobb.

Det är helt omöjligt att inte fastna för titeln på den här receptboken. Kokbok för kära, vad innehåller den? Jo middagar för två, lyxiga frukostrecept, plock för TV-soffan och massor av annat smått och gott.


Jag hajade till på bokens fudgekaka, en riktigt saftig chokladdrypande sötsak till eftermiddagsfikat. Till min förtjusning var kakan lätt att fixa i en mindre långpanna, vilket passar perfekt för de lite större fikaträffarna.


 


Fugdekaka


Botten
300 g smör
4,5 dl socker
3 ägg
1,5 dl kakao (jag satsade dock på hela 2 dl kakao, med bra kvalitet)
6 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda med socker och ägg som vispats sådär fluffigt och härligt. Blanda de torra varorna och mixa med smeten. Häll ut allt i en långpanna som är klädd i bakplåtspapper, grädda i 15-20min i 175 grader. När den är klar, vänd den upp och ner och låt den svalna.



 
Glasyr
3 dl grädde
3 dl socker
3 msk ljus sirap
150 g choklad (åter igen, mer av det goda än enligt receptet - smälte ner 200g choklad istället, mumma!)
150 g smör

Koka upp allt utom smöret i 20-25min. Blanda sedan ner smöret och smeta ut över kakan.

 




Enjoy!



För dig som gillar den här, sånt här och kanske detta kommer här ett tips.
Missa inte Lakritsfestivalen i Stockholm i helgen.

Igår var det linsgryta som stod planerat inför middagen. Till det behöver man självklart ett riktigt gott bröd med lite gott pålägg på. Men till min förfäran var allt det nybakade brödet slut när jag kom till brödavdelningen (inte en helt ovanlig företeelse för min del tyvärr). De enda alternativen som fanns kvar var vanliga baguetter och en och annan överbliven olivciabatta. Inte speciellt inspirerande. I rent desperation vankade jag runt bland de vakuumförpackade brödvarianterna som gräddas i ugnen lagom till middagen. De brukar vara helt okej med rätt tillbehör. Jag beslutade mig tillslut för en ny från ICA:s egna sortiment; vetekrossbröd.

 

 

 

Till min stora förvåning var de riktigt bra och klart bättre än förväntat! Både jag och A konstaterade att de var saftiga och rikliga med smak. Bullarna innehöll massor av frön och kändes färska, vilket gav en känsla av kvalitet trots vaktuumförpackningen. Det går kanske inte att komma ifrån att brödet innehåller en hel del konserveringsmedel, men vad gör det att få i sig det någon gång ibland? Tillsammans med extrarökt skinka och keso blev det en klar hit! Tror du mig inte? Testa och smaka av själv!

 

 

Igår var jag på Afro power dance. Idag kan jag inte röra min rygg för all träningsvärk. Aaaaj!

För er som inte testat Afro är det en dansform som utgår ifrån enkla afrikanska dansrörelser till ljudet av afrikanska trummor. Rörelserna är lätta att hänga med i och upprepas flera gånger på varandra. Det handlar inte om att öva in långa och svåra koreagrafisektioner, utan det är fokus på att få in ett ”flow” och en känsla i få övningar. Dansstilen är oerhört fri och ingen deltagares insats är lik den andres.


Bild från IKSUs hemsida.


För mig passar det perfekt att ta av min skorna, ta på mig ett par bagybyxor och dansa afropass någon gång i månaden. I helgen var det mitt tidigare gym och arbetsplats IKSU i Umeå som gällde, men passet finns även på SATS. Afro är kanske den bästa träningen för stillasittande kontorsryggar. Dessutom får man skaka bak och freaka loss utan begränsningar. Det är fartfyllt, frigörande och innefattar arbete för precis alla ryggmuskler som sitter på kroppen. Det kan ta några besök innan man får upp flåset och hittar rörelserna, men när de sitter är det så förbaskat kul!

Ajajaj, det är stelt idag. Nu är bara frågan är bara hur jag ska orka hålla upp överkroppen på min spinningpass ikväll…

Igår hade jag en sådan där superförmiddag tillsammans med mina tjejkompisar från gymnasietiden. Värdinnan föreslog en knytisbrunch och vi var inte sena att haka på den idén.

Jag har alltid varit ett stort fan av knytiskonceptet. Det är bara så bra att fördela jobbet mellan varandra och resultatet blir alltid en framdukning med stor variation med massor av godsaker. Blåbärspannkakor, färsk frukt i massor, nybakat bröd, pålägg och kakor till efterrätt. Värdinnan hade dessutom gjort i ordning fantastiskt fin i hennes familjs 50-tals inspirerade kök, med dukar, vackra fat och våriga färger. Det satte verkligen pricken över i:et!


Efter tre timmars knytisbrunch med oändliga koppar te och massor av intressanta samtalsämnen om allt från jobb och relationer, till stress och framtidsplaner, rullade jag mätt och belåten hem. Som balsam för kropp och själ. 



Tänk vilken dag så bra jag hade igår! En förhandling avslutades långt i förtid vilket medförde att jag fick massor av tid att slå ihjäl innan mitt plan till norrland lyfte. Med träningskläderna och bikinin i väskan passade jag på att dyka in på SATS Arlanda för en riktigt egostund. Ett kort träningspass följde av bastu, bubbelpool och läsning i relaxavdelningen. Det var precis vad jag behövde och förtjänade efter en tuff arbetsvecka!

SATS Arlanda hittar du i Skycity. Alla guldmedlemmar har fritt inträde, men det går också bra att betala för en engångsvistelse. Jag kan inte tänka mig ett bättre alternativ för den som inte vill sitta av timmar mellan flyg.







Två timmars rofyllt fredagsmys i ett totalt öde gym och spa och jag blev som ny.
Därefter bar det av upp mot familjen i norr.

Ha en riktigt bra helg!

Två höjdare har gjort entré på godishyllorna - Plopp saltlakrits och Polly Rocks.
Jag och A fick chansen att pröva dem under påsken när de nya smakerna lämpligt nog levererades i ett påskägg.



Ploppen var riktigt smarrig där med salta krämen gjorde sig bra mot den söta chokladen.
Ruggit bra konsitens, precis som ordinarie plopp. 
Cloetta kan sin grej!




Polly var en mix and vanliga chokladpollys och de nya smakerna lakrits och citron. Fantastiskt goda! Bra blandning av sött och salt. Citronen var fräsch om smarrig och den svarta varianten med tydlig salmiaksmak Härlig färkombination som gör sig snyggt i en godisskål på bordet. Endast plus!

Båda rekommenderas strakt till helgens mys.

Tänk känslan av att komma hem efter en tröttsam dag. Huvudet värker, kroppen känns tung och blöt efter regnet. Tänk sedan på hur den känslan direkt ger vika när du hittar ett paket på golvet innanför brevinkastet.





Ett paket ända från Australien med min favoritchoklad såhär vid påsk från Cadbury.
Tack bästaste vän för överraskningen!
Den kunde bli mer uppskattad än vad den blev
och inte kommit än bättre dag än just igår.
Saknar dig här hemma!

I morse stod det morgonträning på schemat. En kort löprunda till gymmet följt av ett Body pumppass blev en bra start på denna onsdag.

 


Min kärleksrelation till Body Pump har pågått nu i snart tio år och efter min Les Millsutbildning är jag helt såld för evigt. Jag tycker det är en superbra träningsform för alla tränare, oavsett nivå och tidigare erfarenheter av styrketräning. Inga förkunskaper krävs och det är därför ett givet första steg för den som vill börja bygga kroppen. Passet ger en bra grundstyrka och arbetar igenom hela kroppen. På så sätt ger även passupplägget den ovane tränaren en bra baskunskap för hur man tränar olika muskelgrupper. Men det allra bästa med passet tycker jag är deltagarens egen möjlighet att påverka passets gång och ta kontroll över sin egen träning. Det är utövaren som avgör hur tungt passet kan bli, allt handlar om deltagarens egen vilja att lasta på och utmana sig själv. Här finns inga begränsningar - me like!

Fyra gånger per år släpper Les Mills ett nytt pass och det är alltid lite spännande inför releaserna. Hur kommer det att vara? Vilka övningar är med? Är det några nyheter? Över lag tycker jag att det nuvarande passet är baserat på bra övningar. Det är inte konstigheter eller krusiduller, bara rena, enkla rörelser. Däremot känner jag inte att musiken ger den där kämparandan som tidigare. Inte min favoritrelease men helt okej. Vad tycker ni om det nuvarande BP-passet?

Nu några timmar efter börjar jag redan känna mig lite matt i musklerna. Tänk att det alltid är lika tufft för kroppen, jösses.

Nu efter påsken känns det verkligen som om våren står inför dörren. Jag kan inte låta bli att börja planera för härliga sommardagar med picknickkorgen, cykelturer i Hagaparken och kalla drycker på uteserveringarna.


I ungefär samma anda börjar jag pyssla om hemmet. Våren betyder ljusa färger det är därför ett givet tillfälle att hänga undan de grå nyanserna och istället ge plats åt nya, färggranna textiler och pynt. Min nya upptäckt inför våren och sommarens inredning är HM Home. Avdelningen har sedan en tid tillbaka varit öppen på övre plan på HM Drottninggatan, men det är först nu som jag verkligen fallit för deras sortiment. När det kommer till köksinredning gillar jag pastellfärger och sött som socker. Home-avdelningen har dock många olika färgskalor men alla till samma tilltalande prislapp. Gör ett besök i butiken eller på deras hemsida vettja! 


 



I sommar kommer jag att baka småkakor i mitt nya, söta förkläde
och duka fram tillsammans med de här servetterna.
Vad kan bli mer somrigt än så?


Oj vilken skön påskhelg jag har haft.
God mat, vila, familj och pyssel.
Sett serier och läst bok.
Sega mornar och tidiga kvällar. 
Myst.


 









Jag hoppas ni har haft det lika bra som jag.
Nu är vi tillbaka i verkligheten igen.

En skärtorsdagskväll följd av en mysig långfredag hos min ena bror och hans familj fick bli startskottet för vår påskledighet. En lugn kväll med middag och vin följdes av en dag med påskäggsjakt för barnen, påsklunch och bus.

Största tjejen fyller 7 år på fredag. Vi passade därför på att fira henne i förskott. Hon är liksom faster tokig i att baka. Jag tycker därför att det var läge att hon fick sin första riktiga vuxenbakbok. "Cupcake och muffins" visade sig vara en mycket lyckad present. Se bara vilket underbart resultat! Kanske inte exakt som bilden i boken men tillverkade med så mycket kärlek!

En fortsatt glad påsk till er alla!


Skärtorsdagsfika betyder smaskigt, sött och rejält. Det blev därför ett ypperligt tillfälle att testa Ullas pecanpaj från Sött, sweet, dulce av systrarna Bergenström.
 


Pajskalet

2,5 dl vetemjöl

125 g smör eller margarin

1 msk florsocker 

Blanda samman degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut den i en springform och låt den förgräddas i ugnen på 200 g i cirka 10 minuter.


 


Pajfyllningen

60 g smör

2 dl socker

1 dl ljus sirap

3 ägg

100 g pecannötter

100 g hasselnötter (enligt receptet endast 200 g pecan dock)


 Smält smöret och dra sedan grytan av plattan. Tillsätt sirap och sockret och rör sedan ner ett ägg i taget. Sist tillsätter du nötterna som du grovhackat.



Fyll upp pajskalet och grädda pajen i cirka 40-45 minuter på 160 grader. Den har lätt för att bli brun så spana lite extra den sista tiden och lägg eventuellt över ett lock av folie. Servera kakan när det fått vila att "satt" sig lite.
 




Glad påsk på er!

Sista arbetsdagen inför storhelgen började jag med att springa till gymmet. Ett nästintill tomt gym väntande mig när jag anlände vid 6.30, fullt med utrymme för mig att skutta omkring på. Efter 20 minuter löpband, 15 minuter crosstrainer och ytterligare 15 minuter på löpbandet fast med intervallupplägg var kroppen trött, nöjd och glad. Ett kort pass på mattorna med situps och armhävningar senare begav jag mig hemåt för dusch, frukost och sista rycket inför påsken.


Till mig stora glädje var det påskkänsla även på SATS. En skål med godis väntade vid receptionen och jag, sötsugen som attan, hann med ett par stycken innan jag lämnade lokalen. En riktigt bra start på påsken! Nu väntar lite träningsuppehåll med mer tid för familj, vila och vår!

Jag tänkte tipsa om en nyöppnad butik – Sötsaker, som ligger i Vaxholm, strax utanför Stockholm. Det är en kollega till mig och hans fru som har öppnat ett ställe fyllt med kläder, accessoarer men även saker för inredning, bakning och mycket annat. Klart värt att besöka för den som gillar det där lilla extra och med ett hjärta för inspirationsbutiker som drivs med passion!



Jag drömmer ofta om att starta egen verksamhet någon gång i framtiden, inom ämnet hälsa eller fik (eller varför inte både och..?). Jag blir därför så imponerad och avundsjuk på de nya butikägarnas mod. Det är bara så häftigt med människor som satsar på att uppnå sin dröm!


För er som inte varit i Vaxholm är det definitivt ett ställe som jag vill rekommendera. Det är en liten med hög myshetsfaktor. På somrarna går det båtar dit som avgår från centrala Stockholm. Det är perfekt för utflykter på vårkanten och det finns massor av söta butiker, fik och fina områden vid vattnet att ställa ner picknickkorgen. För mig blir det definitivt ett besök dit under påsken när mor och far är på finbesök i storstaden!

I lördags var jag och min vän S ute och slösade pengar på en hörlig shoppingdag. Sådär fram emot eftermiddagen nådde vi den klassiska ”shoppingdippen” och behövdes piggas upp. Vad passade då bättre än att finna detta vattenhål mitt i Gallerian – Squeezed Up Juicebar.

 


Squeezed Up Juicebar är en kedja med fokus på hälsa. De säger sig satsa på bra produkter fyllda med bra råvaror av hög kvalitet med högt näringsinnehåll. Squeezed Up har hälsoshots, wraps och ”nyttiga” snacks. Jag fastnade dock för deras stora utbud av färskpressad juice. Jag valde deras A/X, Antioxidans med hallon, äpple och granatäpple. Ett riktigt bra val som var friskt och syrligt, men med en bra sötma. S däremot plockade fram en av barens smoothies och sade sig vara nöjd och glad.



Stora pluspoäng för smak, brett utbud och känsla av kvalitet. Ett minus får de dock för att det tig en hisklig tid för mig att få min juice. S fick sin långt innan mig trots att hon beställde efter. Sedan la jag märke till att de flera gånger gav bort min mugg till andra kunder som beställt samma sak efter mig. Definitivt inte bra. Personalen kompenserade det dock genom att ge mig en stor istället för en liten och jag blev genast omvänd från missnöjd till nöjd kund.

Äta bör man annars dör man. I all vår tids tränings-, och vikthets är det lätt att glömma bort det. Därför går dagens ros till SATS som uppmuntrar sina deltagare att äta efter träningen. Heja!



Jag försöker alltid grunda innan träningen med ett mellanmål, lite beroende på när på dagen träningen äger rum. Helst äter jag då en frukt eller en macka med pålägg. Efter passet ser jag ofta till att äta inom en timme efter passet. Om jag vet att det dröjer har jag med mig en "stödfrukt" i träningsväskan. Däremot slarvar jag med att dricka vatten, något som jag lovat mig själv att bli bättre på.

Vad äter du efter ditt träningspass?

En del av middagen som jag tycker ofta hamnar i skym undan är salladen. Vi skär upp några tomater, river några gröna blad och kanske som bäst slänger ner lite paprika som råkade finnas i kylen. Trist och lockar inte till speciellt mycket inspiration att äta grönt.




För mig är den minst lika viktig som resten av maten. Med mycket små medel kan en vardagssallad bli en riktig höjdare med roliga inslag och näringsriktigt innehåll. I lördags slängde jag ihop en typisk ”sallad a la mig”. Basen är två sorters sallad – ruccola och isbergssallad, med skivad tomat, gurka och gul paprika. Ner i salladen blandade jag sedan hackat äpple och cashewnötter för att avsluta med solrosfrön, goijbär och russin. Andra favoriter är även att byta ut äpplet mot melon eller grapefrukt. Alla ingredienser är lätta att förvara hemma och blir sällan dåliga. Perfekt att ha nära till hands!



Tips! Gör lite extra när du ändå håller på. Vad kan vara bättre än att få i sig en god sallad till matlådan på jobbet? Passar perket till dagens kasslergratäng!