Jag har helt kommit av mig med min morgonträning den senaste tiden. Anledning tror jag är att jag inte jobbar enligt sammaschema längre och att jag därför ofta njuter av att träna utan tidspress under mina lediga dagar. Det går dock inte att komma ifrån att jag älskar morgonpassen. I morse gjorde jag första steget i att komma tillbaka på banan igen med ett Body Pump kl. 6.30. Det blev första chansen att testa den nya releasen och jag var därför lite extra på hugget. Åsikter? Nja. Förra passet var betydligt vassare, men det blev trots allt en bra omgång. Lastades till och med på vikt på ryggen - det ni! Har du hunnit testa det nya passet?
 
 
Hem, dusch, kostymen på och sedan till kontoret. Väl på plats är det tid för frukost nr 2, laktosfri kvarg, färska blåbär, hallon, skivad banan och en drös med kanel. Det är den perfekta starten på dagen!

Livet när det är sådär bra, mitt i veckan och allt. Kommer hem från att ha instruerat kvällsklassen på SATS Fridhemsplan som gått kanon. Stark känsla i kroppen och den överansträngning som jag känt av i vänstra smalbenet var helt klar hanterbar på vykeln. Hemma i lägenheten väntade A med färska, rökta räkor och rökt makrill från den nyöppnade delikatessbutiken vid St Eriksplan. Det, tillsammans med bröd och aioli, är min melodi det.

Ett dyrt beroende men så så gott! Inte helt dum "efter träning"-mat heller när en tänker efter. Salig blandning av både protein, fett och kolhyrader. Rökta räkor är också ganska salt vilken min kropp välkomnade.

Hur har din tisdag varit?

När jag är ute och reser gillar jag att ta med mig lite av känslan hem i form av ett minne. Även de mindre turerna förtjänar att bli ihågkomna hemma i vardagen. Som helgens resa till Orust till exempel då vi stannade till i Gränna på vägen hem och köpte på oss några sorter nytillverkade polkagriskarameller. Så fina att jag gärna låter de stå framme på vardagsrumsbordet för den stund då sötsuget slår till.
 
 
 

Vi är nyss hemkomma efter en av mina kompisars bröllop nere i Orust vid västkusten. Det har varit tre härliga dagar där vi började med en roadtrip till bror med familj i Karlstad, för att sedan fortsätta ner till vackra söder. För er som inte varit på Orust kan jag avslöja att det är magnifikt! En sååå häftig natur med kala klippor, små fiskebyar och vackra havsutsikter. Jag bara storknade av alla små krypin och mysiga ställen som fanns där. Bilder skola komma!

Bröllopet var i en vacker träkyrka med en efterföljande fest i en lokal vid havet. Kvällen bjöd på ett magiskt väder med stekande sol och värmen höll långt inpå natten. Toppengod mat, trevligt bordsällskap, dans, tal och tårar - som ett bröllop ska vara!

Har ni tänkt på hur fint det faktiskt är att bli bjuden på ett bröllop? Tänk att bli ombedd att dela just den där speciella dagen för två personer. Det är stort tycker jag. Väl hemma är jag lite lätt "rosa och fluffig" av all värme och gläjde som helgen bjudit på. Tack makarna Lundin för en fin helg och ett stort grattis till ert nya liv som man och fru!

 

Vänsterhänt

Feminist

Norrlänning

Jurist

Morgonpigg

Faster och moster gånger tio

Skivsamlare

Kvällstrött

Städfreak

Välorganiserad

Tatuerad

(alltför) prestationsinriktad

Shoppingfantast

Barn nr 5 av 6

26 år

Vasastansbo

Före detta musiker

Vänsterpartist

Åskrädd

Disneyfantast

Chokladberoende

Vad gör en lat och superhungrig Sanna när hon kommer hem från tränigen? Jo, ställer potatis på kokning medan hon skuttar in i duschen för att sedan duka upp några goda sillsorter. Idag blev det den klassiska senapssillen, majesill och årets nykomlig - sill med smak av havtorn.
 
 
Det är sommarens latmat för mig!
Vad äter du när du är lat?
Kommer ni ihåg inlägget från förra veckan där jag berättade om att jag glömt träningskläder till mina cykelklasser tre veckor i rad? Nu är jag uppe i fyra. När jag packade upp väskan den här gången var det sockar och vattenflaska som saknades. Panikköparen Sanna framme igen.
 
 
Nåväl, även denna vecka löste det sig. Väl inne i salen var det dags att introducera en nytt pass för mina måndagsdeltagare. Här kommer ett litet axplock av vad vi svettades till idag.
 
Green day - American idiot
Florence - Spectrum
Flo Rida - Let it roll
 
Passet satt som ett smäck!
Så grym känsla när det bara känns sådär YES!
Vad ljuder i din låtlista just nu?

Idag har jag haft en sådan där perfekt dag i stugan. Vaknade sent, utvilad och sådär avslappnad som viss ledighet kan ge. Vi började sedan dagen med en tur till Norrtälje för att inhandla färg och olja till altanen samt mer lyxkäk till kvällen.

 

Jag snörade sedan på mig skorna för en tur på grusvägarna. Planen var att ta en kortare sträcka för att sedan jobba cirkelstyrka på altanen. Men fötterna rullade på snabbare än huvudet hann med och plötsligt var något förvirrar över var jag befann mig. Min runda blev istället en tur och retur på samma sträcka med ett längre slutresultat än väntat.

 

 

Nåväl, 9km senare var jag hemma. Energin räckte dock bara till några korta intervaller med armhävningar, bergsklättrare, dips och plankan sedan var det dusch som gällde. Lite utsikt över havsviken gav mig lite extra pepp.

 

 

Handy woman redo att måla staket.

 

 

After löpning.

Grill och vin.

 

 

Glutenfritt hårdbröd med rosmarin och havssalt.

En ost med sting gifter sig gott med plommonmarmelad.

Solnedgång på den.

Tror jag stannar här.

 

 

 

Ibland behövs det en paus. Den här helgen skulle vi egentligen vara i Malmö och hälsa på våra vänner men det blir inte alltid som planerat. Det toralt körde ihop sig. Listan med allt att fixa, från att greja med segelbåten till vårstädning av stugan, bara växte och låg som en tung sten på ryggen. Det här samtidigt som både jag och A haft en stressig tid på jobbet och varit uppvarvade om kvällarna. Inte bra. Vad gjorde vi då? Jo vi ställde helt enkelt in. Det blir för mycket ibland och då måste man skala bort i aktivitererna, även det som är som roligast.

Nu tillbringar vi istället en långhelg i A:s stuga utanför Norrtälje. Bara vi och lugnet. Här låter jag pulsen sjunka och sinnet komma till ro. Kylen är full med god mat och i väskan ligger mjukisbyxor och nya Wellness-tidningen. Vårstädning och båtfix i sakta mak väntar, kombinerat med sovmornar och sol. Så gott jag mår just nu.

Idag fick vi två nya kollegor till vår byrå. Himla roligt tycker jag! Det ville jag fira genom att bjuda på eftermiddagsfika. En av mina kollegor fick beställa och då ville hon ha cupcakes med hallon. Jag ät mig inspireras att ett recept av Leila men med lite ny tappning.
 
 
Halloncupcakes med vit choklad och smulcrumble
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Skalet av en citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Lite salt
3 dl frysta hallon
175 g vit choklad
 
Vispa socker och ägg pösigt. Blanda de torra varorna separat och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt sedan citron och salt.
 
Hacka den vita chokladen (jag gillar ganska stora bitar) och blanda ner det i smeten. Sist tillsätter du hallonen. Om hallonen är frysta är de lättare att arbeta med i degen utan att det blir hallonmos. Portionera ut smeten i muffinsformar, upptill cirka 2/3 av formen.
 

Crumble
75g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
Smula samman allt i en bunke och strö över ett bra lager uppe på muffinsarna. Sätt sedan in formarna i ugnen på 175-200 grader i 12-20 minuter, beroende på om du gör små eller stora muffins.
 

Lite sprutgrädde på toppen och några geléhallon och fikat stod redo.
Mumsiga och med en vårig känsla.
Happy work day!
 
 
Igår hade jag finbesök på min cykelklass. Jag hade nämligen äran att få ta bästa Mari bland deltagarna. Det är en bloggerska som jag följt länge och som, liksom jag, älskar träning, kost och livets goda. Dagen till ära hade jag satt ihop en mix av mina cykelfavoriter från terminen som gott där I cry med Flo Rida, Jag kommer med Veronica Maggio och Titanium med David Guetta och Sia var några av låtarna som fick svetten att spruta.
 
 
Om jag ska vara helt ärlig så var jag faktiskt lite nervös. Lever jag upp till förväntningarna? Huu. Men väl på plats kändes allt så avslappnat.
 
Visst är det rätt tufft att det går att träffa människor via bloggvärlden? Där stod vi, två personer som aldrig träffats, men som fortfarande vet så mycket om varandra. Det är nästan som att man känner varandra. Fast ändå inte. Fast ändå. Det är väl ganska häftigt va? Hur bloggvärlden kan riva så många burar till annars okända människor och skapa nya kontakter med nya, härliga människor.
 
Tack Mari för att du kom och förgyllde min cykelklass! Det gjorde verkligen att jag öste på lite extra och att jag gick hem med ett stort leende från SATS. På återseende!
Jag är expert på att glömma träningskläder när jag ska hålla i mina klasser. Idag var det tredje måndagsklassen på rad där jag har missat att packa ner något av plaggen. Först var det träningstopp, sedan var det linne (och cykelskor som jag dock hann hämta) och idag var det byxor. Och ja, det har hänt så många gånger tidigare. Tur är då att alla SATS har en NIKE-shop där en kan handla på sig det nödvändigaste. Om jag tänker efter så kommer en överhängande majoritet av min träningsgarderob från panikköp.
 
 
Som den här t-shirten till exempel. Jag har alltid tränat i linne då jag blir så himla varm och svettig när jag jobbar. När jag är ute och springer i stan bland folk har jag dock känt att det vore skönt att vara lite mer "påklädd". Jag plockade därför på mig min första t-shirt och jag är redan helförtjust. Den passar inte bara för löprundan utan funkar även för Body balance och yoga samt Bodypump där jag ibland kan bli kall under de mer stillsamma låtarna.
 
 
Inget ont som inte för något gott med sig. Nästa vecka måste jag dock komma ihåg alla plagg. Det börjar nämligen bli ganska dyrt det här.
Har du varit på ölprovning någon gång? Sedan igår kväll kan jag svara ja på den frågan. A fick nämligen en ölprovning av mig i födelsedagspresent. Det han inte visste var att jag även bjudit in hans grabbgäng som väntade i baren.
 
 
Ölprovningen var på Duvel café i Stockholm, samma ägare som har Pressklubben där jag och A var på vår första riktiga date. Vi fick testa åtta belgiska ölsorter och fick en mini-föreläsning av han som höll i tillställningen. Det var en salig blandning av smaker på de olika flaskorna. Den flaska som överraskade mig mest var ett hallonöl (ja, just så konstigt var det) som jag fann förvånandsvärt god och lite annorlunda, passande till exempel som en fördrink på grillkvällen. Till ölerna fick vi sedan testa en ost och en bit choklad för att se hur de "gifte sig" men drycken.
 
 
Efter provningen satt vi kvar och åt middag och fortsatte firandet. En stor skål med saffransmusslor blev det för mig, med öl och lite avec.
 
 
Det blev en riktigt lyckad kväll med bra uppslutning. Jag är en stor fantast av att ge bort upplevelser när någon fyller år. Det här är något vi båda kommer komma ihåg och ha nytta av när vi står och väljer öl på systemet inför sommarens grillkvällar. Grattis än en gång finaste A!

Två tips såhär i vårvärmen: Espresso House kalla Frappino och Frappino fruit. Den första för den överhettade kaffeälskaren som söker något uppiggande och sött. Den andra för den som vill svalka sig med något fruktigt och smakrikt men skippa laktosen.

Glad solig vår!

När kontoret kryllar av jobb, då älskar jag att komma hem och släppa loss bland bakbunkarna. Att få lämna datorskärmen för att få skapa något och arbeta med händerna, det är bra terapi det. Nu blev det ett glutenfritt matbröd att ha som tillbehör till sommarens goda sallader, räkmiddagar eller soliga frukostmackor på balkongen. Och lite morot, varför inte?
 
 
Morot- och cashewnötsbröd
2,5 dl bovetemjöl
2 dl out flour
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl
pofiber
1 tsk bikarbonat
Cashewnötter
2 dl yoghurt
Lite salt 
Två stora rivna morötter
 
 
Blanda allt och häll ner smeten i en smord litersform. In i ugnen på 180 grader i cirka 1 timme.
Testade resultatet med klassiskt kvällsfika. Hembakat är alltid bäst!
 
Hipphurra för min bästa A som fyller år idag! Som sig bör firades han med mysfrukost, paketöppning och sång vid sängen. Jag valde att lyxa till det med att kombinera hans favoritfrukost med den klassiska fördelsedagstårtan. Vad får jag då? Jo, en pannkakstårta american style!
 
 
1. Stek upp ett stort lass pannkakor (recept hittar du här)
 
2. Varva med grädde och sylt (gärna med god kvalitét)
 
3. Klar!
 
 
Ikväll fortsätter firandet med bubbel och middag på uteservering.
Grattiskramar honey!
Kvinnors kroppar är under ständig, allmän utvärdering. Är en inte för tjock och slapp är en annan för spinkig och utan former. Oavsett vad matas vi kvinnor med en verklighet från barnsben - vi duger aldrig som vi är.
 
Våra kroppar är inte våra egna att rå om. Enligt dagens samhälle är det inte min sak hur jag ser ut. Nej, de är till allmän beskådning och jämförelse. Ta den här rubriken till exempel från veckans Nu. Jag menar, vad är det här?! Ärligt?! Så. Sjukt. Smaklöst.
 
 
Jag kommer ihåg när jag var liten och läste i Veckorevyn om olika sätt att "mäta" kroppen. Om du kunde lägga en penna under bröstet hade du per definition hängbröst. Om dina lår tog i varandra när du stod med fötterna ihop på golvet hade du för feta lår. Små, enkla test, och då visste du. Och visst testade jag. Jag ser framför mig hur jag och min bästis står, 11 år gamla, och betar igenom test efter test. Det är helt uppåt väggarna. 
 
Det här finns överallt och det lever kvar och sprider sig i alla åldrar. Det finns på reklamskyltarna på busskuren, på TV och tidningar. Hur gärna vi än vill dölja det så finns även här, mitt i vår älskade bloggvärld, där vi mäter, jämför att värdesätter oss själva i förhållande till andras kroppar och prestationer. Bloggarna ger oss mycket positivt men då och då når de också till de där känsliga frågorna i magen.
 
Jag längtar till den dag då alla, han hon och hen, äger rätten till sina egna, hälsosamma kropp och bär upp den med stolthet och styrka. Våga, vägra vara missnöjd.
 
 
Därefter har eftermiddagen bara fortsatt att leverera. Solig lunch på min nybyggda balkong och ett långfika med vännen O på en uteservering och bara ett "ah, jag livet är gött!".
 
 
Som pricken över i:et har jag och A nu laddat för en myskväll hemma med god mat, vin, lite ostar och partiledardebatt. Visste du förresten att hårdostar räknas som laktosfria? Jiho för oss känsliga magar men som älskar gourmetostar! Det tillsammans med ett av mina favoritviner. Mmm.
 
Hur har din helg varit?
 
 
 
 
Avslutat en kort arbetsvecka.
Skippar ölen och tar en after work med TRX:en...
 
 
...cyklat in helgen med ett gäng deltagare...
 
 
...middag och tjejsnack på Två tillsammans med C...
 
 
...för att sedan landa i soffan och somna framför ett avsnitt Mad men.
Good stuff.
 
 
 
 
 
 
 
Anmäld, betalad och klar.
Super Saturday 2013, here I come!
 
 
Här hittar du bilder från förra året.
Gör du mig och alla andra 1500 personer sällskap på årets roligaste träningskonvent?
Igår la A sin hand på mitt skulderblad och jag skrek till. Då förstod jag att det var dags att ta ett besök på Sthlm Physique igen och var snabbt inne på hemsidan och bokade en tid. Massage kan vara toppen av all vardagslyx. Snacka om en egostund! Men för mig är det inte bara en lyxgrej för mig, utan det är oerhört nyttigt för min kropp. Mina stela kontorsaxlar får sig en omgång och spinninghöfterna får stå till svars för dålig stretch efter klasserna. Dessutom påminns jag om hur viktigt det är att ta hand om kroppen i en vidare bemärkelse än träning och hälsosam kost. Rörelseövningar, stretch och vila - det finns inga genvägar.
 
 
En konverssation från massagebordet:
 
S: - Aaaaaaaj!!
 
A: - Men jag trycker ju knappt!
 
S: - Jösses vilken smärta!
 
A: - Men alltså du är ju värre än du någonsin varit. Vad har du gjort med din kropp?!
 
S: - Huuuuu.... Kviiiiid.
 
A: - Du är ju som ett minfält.
 
S: - H*****lvete!!
 
A: - Vi bokar en ny tid ganska snart innan du går här ifrån idag.
 
 
Jag fick testa på två nya punkter som var mer smärtsamma än jag någonsin kunnat ana. En punkt var hälarna som sägs påverka hela kroppens muskler och sedan händerna(!) för att motverka bland annat huvudvärk. Jag visste inte ens att det gick att bli så spänd där!
 
Nu ligger jag draperad i soffan, öm och mörbultad, men mjukare och mindre smidigare. All press från jobb och livsstil sätter verkligen sina spår och jag kan inte gömma mig från det. Nu har jag en ny tid inringad i kalender att sikta mot. Puh.
 
 
 
 
En härlig valborgshelg lider mot sitt slut. Som tidigare år har vi firat tillsammans med ena bror, min syster och deras respektive samt barn. Det blev en cykeltur till lekparken, grillpremiär med färsk lax, den årliga valborgsmatchen i fotboll ute på gräset, vin framför eldstaden och massor av annat gött. Och som alltid med min familj - myspys och gapskratt blandas med allvarliga samtalsämnen, allt under full fräs. Tack kära familj för allt ni ger mig!
 
 
Såhär på första maj bjuder jag på en bild på söndagens efterrätt. Det var min svärfar som fjäskade lite extra med mig och bjöd på blåbär, hallon och färsk ananas toppat med smetana. Smetana är en "gourmetgrädde" från Arla, och smakar som en mix av creme fraiche och hårdvispad grädde. Ganska fet till innehållet men helt laktosfri. Perfekt som ett syrligt tillbehör till efterrätten. Mmmm! Nu är det vår hörni!
 
"Se hur härligt majsolen ler"