En cheesecaketårta till helgen kanske...?

0kommentarer

Ljuva fredag är här! Vad passar då bättre än lite lyxmat och en riktigt god fryst cheesecaketårta som avrundning? Det här är en lite lättare variant som jag hittat i en gammal kokbok från Viktväktarna lagade jag till en middag där det gärna önskades lite smalare mat. Jag tyckte dock att den faktiskt är godare och en aning assare än de andra jag smakat och jag har därför fortsatt köra med samma recept. Kesellan ger kakan en syrligare smak och känns inte lika mastig och "tung". Jag som annars är mycket skeptisk mot nyttigare varianter av sött och snask blev klart överraskad och det blev lite av en nyfavorit.





3 ägg (delade i vita och gula)
1,5 dl strösocker
100 g philadelphia ost naturell
1 burk kesella
1 tsk vaniljsocker
Digestivekex


Vispa äggulor och socker fluffigt.
Blanda ner osten och kesellan.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Smula ner kexen i botten på en form med löstagbar kant.
Häll på smuten och låt stå i frysen i minst 12 timmar.
Plocka fram några minuter innan servering.

Kommentera

Publiceras ej