Saffranskaka med mandelmassa.

1kommentarer

Efter ett långt uppehåll var det äntligen dags att få leka av mig i köket igen. Måndagskvällen ägnades nämligen åt att baka årets första julkaka. Valet föll denna gång på en saffranskaka från ”Vår kokbok”, en bra variant för den som liksom jag har en fallenhet för mandelmassa. Det är även ett roligt alternativ till de vanliga lussebullarna som ibland kan upplevas lite trista.



Saffranskaka

1 g saffran

6 dl mjöl

3 dl mjölk

2 dl socker

2 tsk bakpulver

100 g riven mandelmassa

0,5 dl russin

2 ägg


Blanda mjöl, bakpulver och socker en skål. Blanda mjölk, ägg och saffran först för sig och sedan ner tillsammans med mjölblandningen.




Häll ner hälften av smeten i en rund springform. Strö sedan ett lager med riven mandelmassa och russin, och toppa med resterande delen av smeten. In i ugnen på 175 grader i ca 40 min.



Ute föll storstadens första snöflingor.
Jag lät tonerna av Sångkrafts julskiva ”Jul i björkarnas stad” fylla lägenheten och julstämningen var ett faktum.

”Kom, kom, signade jul”

1 kommentarer

Frida

12 Dec 2011 20:07

Så himla goda de blev!! :)

Kommentera

Publiceras ej