Nu är sista smaken i Lokas nya serie testad - Strawberry icecream. Det är bara så galet - vatten med smak av jordgubbsglass?! Jag fick ungefär samma känsla som de tidigare smakerna (som du kan se här); förvånande god med en tydlig smak av jordgubbsglass. Dock är det inte den variant som jag skulle välja bland andra klassiker. Friskt vågat Loka, men den är inte här för att stanna.
 
 
Har du testat smakerna?
God morgon på er! Söndag, sol och en härlig ledig dag väntar. Min plan var att börja dagen med ett 85 minuters ashtangyoga när gymmet öppnar klockan 10. Jag kände dock inte för att ta värdefulla timmar från min och A:s lediga söndag utan bestämde mig istället för att ta en löptur. Upp, grunda med lättare frulle, på med kläderna. 8.50 - let´s do this!
 
 
Jag brukar kunna bli lite nervös inför löppremiären. Det är så tydligt att kroppen inte kan prestera på samma nivå som när löpskorna hamnade på hyllan på hösten. Hur ska det gå? Kommer jag fixa min vanliga tur? Även om jag tjuvstartade i Portugal var det här första rundan i Sverige för året. Pirr pirr.
 
 
Jag bestämde mig för att korta av min runda och sprang 7,7 km istället för mina vanliga 10,1 km. För att inte låta prestationsstress ta över placerade jag även mobilen med tidmätaren i fickan för att inte frestas att titta på den under löpturen. Det visade sig vara ett bra val. Fötterna och benen var pigga och glada, och till min stora lycka kändes inte min spända vad som förra veckan ställde till det för mig. Även om gårkvällens festligheter kändes något i kroppen kände jag mig inte begränsad. Framför allt var det extremt roligt och skönt att vara tillbaka på banan! Och vilka områden jag får springa i sedan. Vem säger att centrala Stockholm inte bjuder på naturfeeling?
 
 
Såhär stunden efter mår kropp och knopp mycket bra. På vägen hem stannade jag till vid områdets frukthandlare och plockade på mig frukt och färska jordgubbar. Nu börjar vår lediga söndag!
Glad fredag på er där ute i bloggvärlden! Jag har precis sjunkit ner i soffan efter en ganska hektisk dag med flera snabba kast och vändningar. Över lag har det varit en riktigt bra dag med både effektivt jobb, mysfrukost ute på fik, samtal hos psykologen och finfin AW på kontoret.
 
 
När dagarna packas blir jag extra mån om att hålla blodsockret uppe för att humöret ska hänga med och energin sprudla. En färskpressad juice från bästa Juiceverket (se tidigare besök här och här) blev min fredags-boost. Mango, vanilj, citron, äpple och ingefära - mumma!
Bloggtystnad. Himla internet som krånglar! Hur ska jag då kunna hålla mig uppdaterad på alla mina favoritbloggar därute? Missär!
 

Vi har alla olika sätt att fira prestationer och avslutade projekt. För mig firar jag gärna på gymmet med att dra av ett svettigt träningspass där jag får använda all den där positiva energin i kroppen. 

 

Idag firade jag veckans två avslutade förhandlingar med ett Crosstraining på SATS. Det är utan tvekan en av mina favoritklasser! Det är en gruppträningsform där instruktören har stort utrymme att bygga upp sin egen klass utifrån konceptet puls, styrka och funktionellt. Dagen till ära var det min favvoinstruktör i ledarvästen. Hon levererar ett roligt och varierat upplägg med åtta stationer samt en "pulscirkel". Två varv, no fuss, just do it. Mycket utmanande och skoj! Kanske lite extra utmanande för mig då fullpackade arbetsdagar kändes i kropp och knopp. Den där "toppformen" som jag beskrev för en tid sedan känns dock långt borta. Tunga ben, skuttig puls och liksom ingen power. Men OJ vad kul det var! 

Har du tränat idag? 

Jag älskar raw food. Fräscht, gott och näringsrikt. Nu börjar det även bli mer och mer vanligt med godis i samma kategori och det går att hitta lite överallt. Här har vi ett exempel - Ekomoa Raw. Den här godisprodukten innehåller hallon, dadlar, blåbär, rå lakrits och psylloumfröskal. Förpackningen säger "Bara det, inget annat!".

Jag är klart skeptisk. Lite tunna och svårta att tugga tyckte jag. Smaken var inte heller direkt något att tjoa över; lite plastig liksom och utan finess. Dyr var den också. Även om jag gillar raw food finns det vissa saker som jag vill behålla "vanliga", så som godis och frukt. Nej, give me the real stuff!

Förra veckan lärde jag mig ett nytt begrepp – ”lustprincipen”. Ordet kom ifrån min psykologs mun när vi satt och pratade om vad vi prioriterar i livet*. Enligt henne handlar det om att låta lusten styra prioriteringarna i tillvaron, både i privatlivet och på jobbet. När det hopar sig med arbete och du har möjlighet att välja, ta då det som du känner att du har störst lust att göra. Om du vaknar en morgon och faktiskt inte har ork att gå på den där fikadaten, våga ställ in den.

 

Det här är något som jag vet att jag har svårt att göra. Mina planer har en lätt tendens att gå från något roligt till ett ”körschema”. Men när övergår en rolig aktivitet ett krav? För mig, som ibland är överdrivet produktiv och kontrollfreak, handlar det mycket om att våga släppa på planeringen och istället göra det som faller mig in. Min psykolog menade att det farliga är ofta inte planeringen i sig utan att det blir ett problem när planerna ska fullföljas oavsett humör, väder, pepp och andra händelser som ligger utanför vår kontroll.

 

Idag när jag kom hem från spexhelgen i Umeå kände jag mig glad och inspirerad, men mitt planerade träningspass kändes långt borta. Brist på sömn och alltför lite tid med A de senaste dagarna gjorde att jag istället ville njuta av en skön eftermiddag i solen. Och ja – jag gjorde det, jag lät helt och hållet lusten styra. Passet på SATS bokades av och inte blev det något rensande i förrådet eller helghandlande heller. Istället premiärade vi uteservering, strosade lite i området och slöade hemma. Ett litet steg för mänskligheten, ett rejält kliv för mig.

 Hur är du? Är du impulsiv eller planeringsfreak som jag?

* Varför går då jag hos psykolog? Som några läsare vet har jag länge brottats med en sargad mage länge och det är en symtom på en livsstil i alltför högt tempo. För att komma till rätta med stressen och min överdrivna vilja att alltid prestera max. Varför då dela med mig av en så pass personlig del av mig själv? Jo, för att visa att alla brottas vi med någonting. Ingen är gjord av stål och jag är definitivt inget undantag.

 
Här kommer en hälsning från Umeå. I helgen är jag på jubileumsfirande av min tidigare studentförening Umespexarna. Det har några fantastiska år som student-Sanna hade tillsammans med spexfolket och några av mina absolut bästa minnen kommer just från den tiden. Föreningen bestod av ett 60-tal studenter som årligen satte upp en helsikes föreställning, där jag har stått på scenen och skådespelat, styrt upp i styrelsen och sjunging acapella i sångkvintetten. 
 
Ikväll är ska föreningen fira sitt 25:te år med show och efterföljande bankett. Nu, fem år efter min sista show, är jag på plats igen för att peppa årets spexare, dricka punsch i logen, sjunga studentsånger och åka nostalgitrip.  Jag och mitt team ska få vara studenter igen för en natt och vuxenjuristen och tränings-Sanna ligger långt borta. Vi laddar inför galenskap och en fest som med all sannolikhet kommer barka väntar. Peppen är totalt. 
 
Nu kör vi!
 
 

Onsdag, sol och lunchcykling. Efter flera dagars träning kändes min kropp ganska sliten och gårdagens Bodypump hade lämnat musklerna med rejäl träningsvärk och stumma ben. Tur då att humöret satt där det skulle!

Under nedvarvningen brukar jag be deltagarna att själva känna efter hur kroppen känns. Mår knän och fötter bra? Är axlarna spända eller gör ryggen ont? Först då kan vi lära oss att lyssna på kroppen och reflektera hur den svarar på träningen.

Idag efter klassen var det två deltagare som kom fram till mig med samma problem – trötta och spända axlar efter passet. Det upplever jag som det absolut vanligaste problemet och det är inte alls konstigt. Det är inte lätt att hålla stabilitet i bålen under hela passet. När kroppen börjar bli trött är det lätt att ”hänga” på styret, krampa åt i musklerna och pressa axlarna mot öronen. Här kommer därför mina tre tips för mer välmående axlar och rygg under klassen:

1. Höj styret! Höjden på styret är mycket en smaksak. Jag brukar rekommendera cyklisterna att som lägst ha styret på samma höjd som sadeln, men gärna högre. Många deltagare vill dock gärna placera styret väldigt låg. En sådan ställning innebär att corepartiet får arbeta mer, vilket många gillar. Dock så innebär det också att det ökar risken för att bli trött och spänd i överkroppen. Våga höj styret säger jag!

2. Håll mjuka och lätt böjda armbågar. Raka armar bjuder in axlarna till att spänna sig.

3. Sätt sig upp då och då under klassen, rulla tillbaka axlarna och skaka loss överkroppen. Det sätter igång blodcirkulationen i överkroppen och hjälper oss att påminna kroppen om hur vi vill sitta på cykeln.

Nu är jag trötter i kroppen och pigg i själen. Alltför många dagars träning på raken är enligt mig långt ifrån optimalt, men väntar flera, flera dagars välbehövd vila. Jag avslutar med en latte från älskade Xoko på vägen hem i solen. Gött!

Igår när jag var och handlade pekade min vän E ut Valios nya citronyoghurt. "Som en efterrätt!" var beskrivningen jag fick, och vem kan motstå en sådan reklam? Såklart den hamnade i korgen!

Jag kan inte annat än hålla med henne! Den något högre fetthalten gör den krämig och god. Smaken är en perfekt kombo av sötma och citrus, utan läbbiga fruktbitar. Bra för den lite lyxigare frukosten eller som tillbehör till färska jordgubbar eller fruktsallad. Kort sagt; en fullpoängare!

Helgen lider mot sitt slut och jag lämnar två dagars cykelinstruerande bakom mig. Ack vad roligt det är! Jag har haft två 55 minuterspass med blandad terräng och musik. I love it!
 
 
 
Jag vet att många med mig tycker att musiken är oerhört viktig under träningen. Den kan sätta oss i rätt känsla, ge om inspiration och pepp att driva på i arbetet och ge oss rätt stämning för nedvarvning. Som "passbyggare" är jag alltid på jakt efter bra låtar, just för att få till den optimala cykeltimmen. Under min bloggtid har jag fått riktigt bra musiktips och jag tänkte därför bjuda igen på tre låtar som figurerar under mina klasser. Klicka dig vidare för att lyssna på låtarna.
 
Pitbull feat. Christina Aguilera - I just wanna feel this moment.
Perfekt för att lägga en härlig feeling över den första delen av klasser.
 
Sash - Ecuador.
En av mina absoluta favoritfinaler. Enastående för att ta ut det sista ur kroppen!
 
The sounds - Living in america.
Ett bra avbrott från den moderna popen. Lite mer attityd i pedalerna helt enkelt.
 
Har du några träningsfavoriter just nu?
 
 
 
Efter en fullspäckad dag med cykelklass och föreningsmöten känns det oerhört skönt att landa hemma i soffan. Ikväll har jag en helkväll för mig själv medan A är ute med fotbollslaget och härjar. Det betyder 1, att jag får välja mat själv 2, att jag får välja film själv och 3, att jag får gå och lägga mig hur tidigt jag vill.
 
 
Om jag fick välja en rätt att leva på under sommarhalvåret skulle jag utan tvekan säga räkor. Jag kan frossa mig mage proppfull till ytspänning av färska eller rökta räkor tillsammans med ett gott bröd och aioli. Och vad hittade jag då idag på ICA? Jo - färska räkor, i take awayförpackning, för ynka 65 kronor. Halleluja! Riktigt bra kvalitet på dem var det också. Det var som att butiken visste om min hemmakväll och ställt lådan där bara för mig. Om min mage är en kompis ska jag peta i min hela denna bytta själv.
 
 
I vanliga fall brukar jag göra min egna aioli men idag blev det denna burk som följde med hem. Något dyrare än en vanlig förpackning men lätt värt det med tanke på den goda smaken.   
 
Som ni ser kommer jag ha en toppenkväll. En romantisk komedi tillsammans med detta och jag är mer än nöjd. En fin lördagkväll önskar jag er alla!
 
 
 
 
 
Helgen närmar sig med stora steg. Jag har en fullspäckad helg med AW, årsmöte för UN Women och spelkväll hos svägerskan med sambo. Det ska även instrueras en hel del i helgen då jag hoppar in och vikar på två cykelklasser. Det går väl inte att bli annat än peppad när det är sådan här uppslutning? Fullbokade klasser med 31 respektive 476 personer i kö. Så kul med träningsglada människor!
 
 
Vad ska du göra i helgen?

God morgon världen! Här kommer en hälsning från tåget mot norr där jag ska förhandla i tingsrätten idag. Ute skiner solen och här njuter jag av att få sitta stilla en stund med musik i öronen. När jag åker morgontåg brukar jag köpa med mig frukost take away. Det är en rutin som dock komplicerats sedan jag börjat äta både laktos- och glutenfri mat. Inga köpmackor funkar och nästan inga yoghurtar eller andra färdigalternativ heller. Tur är väl då att den ökade gruppen laktosmagar öppnar upp för fler laktosfria val. Ta den här Yoggin till exempel dom är lätt att ta med dig från butiken och slänga i väskan. Tillsammans med ett kokat ägg hemmifrån, en banan och en latte blir det en ganska bra frulle.

Hoppas du mår en bra dag vad du än tar dig för!

Jag har haft en lite hängig dag idag. Ni vet en sådan där då man är lite trött, opepp och seg, egentligen helt utan anledning. Även om humöret har varit med så känner sig kroppen sliten och tung. Jag valde därför att traska hem till lägenheten tidigt och slappa och slöa hela eftermiddagen. Träningspasset avbokades, jobbtelefonen av och jag la mig ner med en bok och en kopp te.
 
När det sedan blev dags för mat fick jag äran att välja fritt. Självklart blev det då en av mina favoritsoppor, potatis- och purjolökssoppa, som passar just när jag är lite på minus och magen är arg på min stressiga livsstil. Koka potatis och purjolök tillsammans med vatten, matlagningsgrädde, salt och buljong och mixa den slät. Så mild och god för mage och själ.
 
 
Det är som kuckilimuckmedicin i en skål, som Karlsson skulle sagt.
Välbehövligt, jotack!
 
 
 
 
Som träningsinstruktör anser jag att det är otroligt viktigt att aldrig stanna upp utan att alltid fortsätta utvecklas och sträva efter att bli bättre. Jag tränar mer än gärna gruppträningspass men eftersom jag själv intruerar cykel så pass mycket prioriterar jag andra former av träningsklasser. Jag brukar dock försöka gå på andra cykelklasser någon gång i månaden just för att få ny inspiration och idéer. Vad har andra för upplägg? Vilken musik cyklar de till? Hur peppar deltagarna? Det är den bästa och lättaste fortbildningen en kan gå på! Dessutom är det bra för kroppen att få cykla något mer intensivt än det går att göra när headsetet är på och instruktioner ska levereras.
 
 
Nyligen testade jag en instruktör på SATS St Eriksbron där jag själv brukar vara och leda då och då. Det var ett enkelt upplägg där hela klassen var uppbyggd på 2-minutersintervaller, direkt efter varandra. Riktigt bra! Upplägget gjorde det enkelt att strya energiflödet, peppa och pressa pulsen det där lilla extra. Blandade positioner och tempo gav en bra variation. Eftersom intervallerna var relativt korta fanns det inget utrymme för att ledsa och "slöa till", utan det var full gas som gällde.
 
Jag har sällan varit så trött efter en cykelklass. Fullkomligt utpumpad. Så kul! Inspiration, svett och träningslycka!

Jag har blivit med Apple TV! Med beslutsamma steg traskade vi in på Apple Store i Täby och plockade med en låda rent nöje (bara ääälskade deras kundservicestation - en ny form av PT). Nu kan jag streama Netflix, Youtube, alla play-kanaler och annat skoj. Boxen har även ett filmuthyrningspaket med massor av filmer. Strax över tusenlappen och så stod den redo i mitt vardagsrum. Nu går jag ide, ni hittar mig i TV-soffan, slöandes och totalt hooked... Utvärdering kommer inom kort.

Det är fredag och vi njuter hemma av en lugn hemmakväll. Ikväll festar jag loss på ett något annorlunda snack - majskorv och smör. Nu och då får jag bara sådant sjukt begär. Udda? Ja. Gott? Ja!

Varför läser du bloggar? För mig handlar det om främst att få inspiration, tips och pepp, om allt ifrån matlagning och träning till filmer och böcker. Och visst låter jag ofta inspirationen övergå till handling, som till exempel påskhelgens bästa inköp - en löpryggsäck. Jag har länge sett många bloggare, bland annat Karin och Martunia, skutta runt med små, små praktiska packningar på ryggen. Det är något som jag velat testa eftersom jag ofta springer till gymmet och vill ha med mig träningsskorna och vattenflaska.
 
 
Min rygga kommer från McKinley och är liten och nätt med rosa såklart. Den rymmer precis det so
m behövs för ett träningspass och även en liten handduk om så behövs. Några smarta dragskor på sidorna ser sedan till att hålla prylarna på plats under transporten.
 
 
Efter provturen idag är jag mer än nöjd. Den sitter bra, är bekväm och fyller precis sitt syfte. Den fick följa med mig på ett svettigt spinningpass och gjorde ett bra jobb. Vilken dag att inviga den sedan! Stockholm bjöd på strålande sol och en fantastisk prommenadtimme runt Kungsholmen vid lunchtid. Turen avrundades med att premiärluncha på min helt nybyggda balkong.
 
Hur har din dag varit?
Idag har jag fått njuta av en ultimat lyx - smikkväll på Body Shop. Det var min vän T fått en gratis gruppsminkning på Body Shop och som hon bjöd med oss andra i gänget på. Hurra! Kvällen började med att vi fem samlades i butiken och fick bubbel och vindruvor. Sedan fick vi ta plats en och en i sminkstolen för att förvaldas från det gråa och trista till något nytt och fräscht. Till vårt förfogande fanns två make upartister och oändliga mänger smink.
 
 
Hur blev min look då? Till vardags använder jag inte så mycket smink men använder mig gärna av mycket färger när det vankas fest. När jag fick frågan vad jag önskade för make up ville jag därför att de skulle ta ut svängarna. Det var riktigt härligt att slå sig ner i stolen och bara bli ompysslad samtidigt som jag fick massor av bra tips och färgrekommendationer.
 
 
Resultatet blev en aprikos och en rosa ögonskugga, med en tydligt markerad eyeliner och ljusa läppar. Jag tyckte om färgerna som min make-upartist använde sig av, men jag känner att eyelinern var för djälv för mig. Det var dock superkul att testa något nytt och lite galet!
 
 
Det var en oerhört rolig grej att göra tillsammans med tjejkompisarna med mycket snack och skratt. Det blev dessutom en hel del shopping. Jag fick med mig ett nyinköpt rött läppstift (nu ska jag våga!) och en ny eyelinerpenna hem i shoppingpåsen. Jag blev även klubbmedlem och numera biten i deras produkter (är en försäljares bästa dröm..). Efter sminkningen gick vi vidare på vår traditionella onsdagsmiddag som du kan läsa om här. Denna gång på Urban Deli vid Nytorget och en hög rökta räkor med aioli. Hur bra kan en onsdag få vara?
Om det är något som jag inte kan stå emot så är det nyheter i butikerna. När jag såg reklamposters om Lokas vårnyheter, Chocolate Shake, Strawberry Ice cream och Lemon Pie, var jag försvarslös - got to try it! Två varianter följde med ut från butiken för att möta juryn.
 
 
Jag hade mycket låga förväntningar på Chocolate Shake, men vi tyckte att den var förvånadsvärt god. Även om den var lite söt och något konstgjord så hade den en god smak med en tydlig chokladton. De första klunkarna var smarriga men hel flaska blev dock en aning tröttsam. Det kommer inte vara mitt naturliga val om jag är törstig men det var ett roligt försök från Lokas sida.
 
Lemon pie då? Mina tankar gick direkt till lemoncurd, som är en mycket söt citronsmak. Den var fräsch och söt på samma gång och jag fick i min hela flaskan. Godkänt, absolut. Jag kan tänka mig att köpa den igen för de tillfällen då jag känner för något mer "läskliknande" men som vatttensmak väljer jag nog en annan sort. Kul men nådde inte hela vägen fram.
 
 
Har du prövat?
 Nu är jag tillbaka efter en härlig påskledighet uppe i Umeå. Dagarna har fyllt med familjetid och vila. Det har delats ut påskägg till barnen, ätits lax, ägg och andra godsaker och målats ägg (på bilden ser vi A:s nyckelpiga). Igår tog jag och pappa oss en tur i längdskidspåret, något som jag längtat oerhört mycket efter. Även om min teknik inte satt helt hundra efter tre års uppehåll (!) var föret så pass bra att halvmilen förlöpte snabbt och smidigt. Vi har även hunnit med en tur ut till vår snötäkta stuga för en eftermiddags pimpling. Norrland har verkligen visat sig från sin bästa sida med några plusgrader, vindstilla och strålande vårsol. Magiskt!
 
 
 
Nu är jag tillbaka i verkligheten igen, boostrad med ny energi och pepp inför kommande våren.
Jag hoppas att alla ni också haft en fin påsk!