Livet när det är sådär bra, mitt i veckan och allt. Kommer hem från att ha instruerat kvällsklassen på SATS Fridhemsplan som gått kanon. Stark känsla i kroppen och den överansträngning som jag känt av i vänstra smalbenet var helt klar hanterbar på vykeln. Hemma i lägenheten väntade A med färska, rökta räkor och rökt makrill från den nyöppnade delikatessbutiken vid St Eriksplan. Det, tillsammans med bröd och aioli, är min melodi det.
Ett dyrt beroende men så så gott! Inte helt dum "efter träning"-mat heller när en tänker efter. Salig blandning av både protein, fett och kolhyrader. Rökta räkor är också ganska salt vilken min kropp välkomnade.
Hur har din tisdag varit?
Vi är nyss hemkomma efter en av mina kompisars bröllop nere i Orust vid västkusten. Det har varit tre härliga dagar där vi började med en roadtrip till bror med familj i Karlstad, för att sedan fortsätta ner till vackra söder. För er som inte varit på Orust kan jag avslöja att det är magnifikt! En sååå häftig natur med kala klippor, små fiskebyar och vackra havsutsikter. Jag bara storknade av alla små krypin och mysiga ställen som fanns där. Bilder skola komma!
Bröllopet var i en vacker träkyrka med en efterföljande fest i en lokal vid havet. Kvällen bjöd på ett magiskt väder med stekande sol och värmen höll långt inpå natten. Toppengod mat, trevligt bordsällskap, dans, tal och tårar - som ett bröllop ska vara!
Har ni tänkt på hur fint det faktiskt är att bli bjuden på ett bröllop? Tänk att bli ombedd att dela just den där speciella dagen för två personer. Det är stort tycker jag. Väl hemma är jag lite lätt "rosa och fluffig" av all värme och gläjde som helgen bjudit på. Tack makarna Lundin för en fin helg och ett stort grattis till ert nya liv som man och fru!
Vänsterhänt
Feminist
Norrlänning
Jurist
Morgonpigg
Faster och moster gånger tio
Skivsamlare
Kvällstrött
Städfreak
Välorganiserad
Tatuerad
(alltför) prestationsinriktad
Shoppingfantast
Barn nr 5 av 6
26 år
Vasastansbo
Före detta musiker
Vänsterpartist
Åskrädd
Disneyfantast
Chokladberoende
Idag har jag haft en sådan där perfekt dag i stugan. Vaknade sent, utvilad och sådär avslappnad som viss ledighet kan ge. Vi började sedan dagen med en tur till Norrtälje för att inhandla färg och olja till altanen samt mer lyxkäk till kvällen.
Jag snörade sedan på mig skorna för en tur på grusvägarna. Planen var att ta en kortare sträcka för att sedan jobba cirkelstyrka på altanen. Men fötterna rullade på snabbare än huvudet hann med och plötsligt var något förvirrar över var jag befann mig. Min runda blev istället en tur och retur på samma sträcka med ett längre slutresultat än väntat.
Nåväl, 9km senare var jag hemma. Energin räckte dock bara till några korta intervaller med armhävningar, bergsklättrare, dips och plankan sedan var det dusch som gällde. Lite utsikt över havsviken gav mig lite extra pepp.
Handy woman redo att måla staket.
After löpning.
Grill och vin.
Glutenfritt hårdbröd med rosmarin och havssalt.
En ost med sting gifter sig gott med plommonmarmelad.
Solnedgång på den.
Tror jag stannar här.
Ibland behövs det en paus. Den här helgen skulle vi egentligen vara i Malmö och hälsa på våra vänner men det blir inte alltid som planerat. Det toralt körde ihop sig. Listan med allt att fixa, från att greja med segelbåten till vårstädning av stugan, bara växte och låg som en tung sten på ryggen. Det här samtidigt som både jag och A haft en stressig tid på jobbet och varit uppvarvade om kvällarna. Inte bra. Vad gjorde vi då? Jo vi ställde helt enkelt in. Det blir för mycket ibland och då måste man skala bort i aktivitererna, även det som är som roligast.
Nu tillbringar vi istället en långhelg i A:s stuga utanför Norrtälje. Bara vi och lugnet. Här låter jag pulsen sjunka och sinnet komma till ro. Kylen är full med god mat och i väskan ligger mjukisbyxor och nya Wellness-tidningen. Vårstädning och båtfix i sakta mak väntar, kombinerat med sovmornar och sol. Så gott jag mår just nu.
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Skalet av en citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Lite salt
Crumble
Lite sprutgrädde på toppen och några geléhallon och fikat stod redo.
Två tips såhär i vårvärmen: Espresso House kalla Frappino och Frappino fruit. Den första för den överhettade kaffeälskaren som söker något uppiggande och sött. Den andra för den som vill svalka sig med något fruktigt och smakrikt men skippa laktosen.
Glad solig vår!