Sista besöker på gymmet innan påsk. Ljus morgonträning medan solen lyser in genom fönstret. Något stel sedan gårdagens klass men i övrigt bra energi i kroppen. Jag känner att mina muskler är i god form just nu och att jag är inne i ett bra "flow". Mitt mål var därför att pressa lite extra kraft idag och det lyckades jag med.
 
 
20 minuter löpning på bandet i stegrande tempo.
15 minuter crosstrainer.
Lite chinsträning på chinsmaskinen (för jag vill bli lika stark som Emma)
 
 
Dagens fokus låg dock på intervallträning i PTsektionen. Mitt klassiska upplägg med fem övningar under 50 sekunders arbete och 15 sekunders vila fick bli ramen även idag. 
 
1. Burpies
2. Gränselhopp på steplåda. Högt upp och ner med baken i lådan, med viktplatta i famnen.
3. Bergsklättrare.
4. Axellyft och tricepslyft med kettlebells från halvlutande position.
5. Sumolyft/djupa benböj med kettlebell.
 
Tre var. Och sedan jag benen döda. 
 
 
Nu väntar påsk uppe i norrland. Tid för vila, ledighet, familj och god mat. Men tänk, jag fick tjuvstarta redan på SATS då de delade ut chokladägg. 
Glad påsk på er alla!

En sak jag uppskattar hos A är att han liksom jag är lite "små-pensionär" redan. Medan jag står och bakar småkakor till Monica Zetterlund kan han titta på Antikrundan eller putsa våra skor. Ibland gör vi även något tillsammans, som att lösa korsord eller lägga storpussel. Det är grejer det! Tur är också att vi gillar samma typer av sötsaker - de där klassikerna som alltid finns kvar på hyllorna. Lakritspipor och Werthers original - back to basic liksom.

Ännu några intensiva arbetsdagar är avverkade och jag får slappna av och vara hemma från jobbet. Efter en slapp sovmorgon och lite pysslande hemma i lägenheten träffade jag min träningsbuddy AK för en shapeklass. Shape är SATS gruppträningspass med fokus på funktionell styrka och rörlighet. Det är en extremt bra klass som utmanar kroppen styrkemässigt men som lämnar en mjuk och skön känsla i kroppen. Jag som ofta blir stel i höfter och axlar av mina andra träningspass ser Shapen som en mycket bra komplement.
 
 
Det är den enskilde instruktören som lägger upp klassen, vilket innebär att upplägg, intensitet och nivå kan variera stort beroende på vem som håller i headsetet. Idag var det en ny instruktör som jag inte gått för tidigare som jag tyvärr inte var helt förtjust i. Jag saknade den där extra peppen i passet och fick inte riktigt ut så mycket som jag ville av timmen. Nåja, det var skönt att få röra på sig i alla fall.
 
 
Till min stora glädje hittade jag idag glutenfria flingor - Boveteflingor från Naturens skafferi. Jag som alltid ätit All Bran om mornarna har verkligen saknat den typen av produkt sedan jag slutade äta gluten. Lycka är då att finna den här förpackningen på hyllan på ICA! Kanske inte fullt så goda som "vanliga" flingor men helt klart en godkänd ersättare. Efter två månader utan flingor har jag arbetat upp ett starkt begär - här ska frossas!
 
Vad gör du en onsdag som denna?

...men ibland också de stora som gör det lilla extra.

Igår var det fuktionell träning som stod på schemat (läs: hjälpa A:s syster med sambo att flytta från lägenhet till hus). Efter en kort uppvärmning med lådpackning blev det intervallträning med låbärande upp och ner för trappor. Därefter en kort vila i bil för förflyttning från punkt A till punkt B. Därefter fortsatte intervallupplägget med kånkande från bil till hus över isig tomt och till olika våningsplan. Proceduren upprepades två gånger. Den avslutande sträckan fick deltagarna en rejäl utmaning då det var dags att bära säng, bokhyllor och andra tyngre föremål.
 
 
Efter en heldag slog vi oss ner framför den levande elden med hämtmat och skumpa. Det är något visst att hjälpa någon att flytta in i den första villan. Ett speciellt steg i livet som en får vara med att dela. Häftigt!
 
 
 

Helgens try out - Liquorice dragé från Fazer, en rolig nykomling! Med lakritsbitar insprängda i mjölkchoklad tillför kakan någonting nytt till godishyllorna. Den har lite krisp i tuggan och en klar smak, mmm! Om jag fick välja något att förändra skulle jag lägga till lite mer salt i den. Än finns den bara att köpa i 200 gramskaka, och då det kan kännas lite väl mycket skulle en mindre storlek vara välkommen.

Har du testat den? Ut och leta!

Bakdags! Går det att baka glutenfria cupcakes? Jajjemen! Jag tog bara och separerade en del av smeten och tillsatte bovetemjöl istället för vanligt mjöl. Det gick hur bra som helst.
 
 
Leilas Elvis cupcakes
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3,5 dl mjöl (jag gjorde en med bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
lite salt
100 g mörk choklad
4 msk kakao
3 bananer
2 dl saltade jordnötter
 
 
Vispa ägg och socker poröst. Smör smöret, blanda med gräddfilen och blanda med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och blanda ner det också. Tillsätt sedan mörk choklad som du smält över vattenbad, samt skivad banan, kakao och jordnötter. Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i 15-20 minuter på 175 grader.
 
 
Topping
0,5 dl jordnötssmör
2,5 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g chream cheese
 
Blanda samman allt till en smidig kräm. Spritsa den sedan på muffinsarna (det är lättare om krämen är lite varm). Klara! Det blev många cupcakes till oss på kontoret. Mmm...
 

Det är sällan jag och A lyckas enas om en film att se tillsammans. Jag är mer för drama och romastiska komedier och han för science fiction och action. Men nu fann vi en titel på Netflix som båda pekade ut - "Life as we know it".

Hmmm. Om jag får frågan om den var bra eller dålig vet jag faktiskt inte vad jag ska svara. Stundtals var den extremt rolig så att jag skrattade högt, andra tillfällen så hemskt sorglig att jag fick en klump i magen. Bra skådisar och en fin historia gjorde dock filmen till en sevärd film som hade många olika aspekter. I motsats till var omslaget ger sken av var det en film som berörde.

Den här veckan inleddes med massor av jobb. Det har varit så pass mycket att jag till och med tvingades vika bort min cykelklass i måndags, något jag starkt ogillar att göra. Tänk vad glad jag blev då när de ringde från SATS och behövde hjälp med en 45 minutersklass på lunchen idag.

Innan passet gick jag en vända i gymmet för stryka. Ett cirkelupplägg med fem blandade övningar med 50 sekunders arbete, 15 sekunders vila i fyra varv gav mig en bra genomkörare.

Jag tycker alltid att det är spännande med nya deltagare. Det var en halvfull sal men med glada, lunchlediga cyklister av blandad sort. Passet, som bjöd två två berg med tre klättringar och en raksträcka vardera till blandade hits, verkade gå hem bra. En deltagare beskrev det som en "endorfinkick", vilket jag tar med mig hem i hjärtat.

Idag bjuder jag för första gången på en bild på mig där mitt ansikte syns. Jag har länge valt att hålla min blogg som relativt anonym genom att inte publicera bilder på mig själv eller andra i min närhet. Kanske är det för att det har varit skönt att hålla min bloggperson och mitt andra jag som jurist separerade. Nu känner jag dock att jag är redo att låta rollerna bli ett. Så - här är jag!

Jobb, jobb, jobb. Sova. Jobb, jobb, jobb. Sova. Jobb. Så har mina senaste dagar sett ut. Jag arbetar som jurist, vilket innebär att det ibland hopar sig med arbete och i veckan har jag suttit i tingsrätten med heldagsförhandlingar. Men idag - klar! Lycklig och en känsla av att vara tre kilo lättare skuttade jag till gymmet, sprang benen av mig och jobbade mig svettig i PT-hörnan. Nu har jag landat hemma i soffan och njuter av en fullkomligt stressfri kväll. Mat, TV-serie och mys väntar. Mental återhämtning är ledordet. Jag tänkte lämna inlägget så idag. That all. 
 

Visst är det roligt att så många klädkedjor har börjat sälja träningskläder? Nu är der plötsligt möjligt att fylla garderoben med färgglada och fräscha plagg utan att bli ruinerad. Idag hittade jag till exempel denna ursköna sporttopp och smartphone-band på Gina Tricot, allt under 300 kronor. Me like!

Jag shoppar alltid lite extra när jag är på gott humör och idag var inget undantag. Farligt...men kul! Efter en härligt yogapass och lunch med vännen C följde även lite mer påsar med mig hem. Fastnade för de här vårfina ljushållarna från Lagerhause som får lysa upp mig lägenhet denna slöa lördagkväll.

Önskar alla en fin lördag!

Hemma i verkligheten igen. Ni vet den där gamla resereklamen om att ”känslan sitter kvar länge”? Precis så är det om en ger sig katten på att behålla feelingen. Utanför kontorsfönstret är det 8 minusgrader men här inne hos mig är det vårkänsla när jag intar mitt stadigare mellanmål. Idag lyckade jag med naturellyoghurt, banan, glutenfri granola, kanel och lite färska jordgubbar.

 

Ska vi nu gemensamt hålla tummarna för att vårvärmen kommer snart?

Sådär ja, årets första mil! Jag gav mig iväg redan igår för ett försök men fick avbryta rundan då himlen öppnade sig för ett ösregn efter bara några kilometer. Idag bjöd dock Portugal på sitt finaste väder med sol och lätt vind. Jag känner mig trött men nöjd och belåten. Trots kuperad terräng och svårsprunget på grund av lerig bana på sina håll är jag inte helt missnöjd med tiden heller. Bästa av allt var dock att jag fick med mig A ut i naturen. Underbara utomhuslöpning, vad jag saknat dig!

I övrigt leker livet här nere. Har varit iväg på äventyr till grannbyn, ätit god mat på fiskerestauranter nere vid stranden och slöat hemma i huset. Nu vaknas dock hemresa. Ses i Sverige!

Veckan i Portugal går mot sitt slut och ännu en fantastisk tid i huset har passerat. En rolig sak som var ny för denna gång var juciepressen som A:s föräldrar införskaffat, special for me. Tänk vilken lycka! Varje dag har vi testat nya blandningar med allt vad fruktmarknaden har att erbjuda. Äpplen, morötter, ingefära, apelsin, tomat... Idag blev det en med annanas och äpple som passade mycket bra i handen på den soliga balkongen. Inte en tillsats, bara god juice. Ja tack, jag kan tänka mig leva mina dagar såhär.
 
 
Det här har byggt upp ett beroende. Ni som följt bloggen ett tag vet att jag gärna tittar förbi Squeezed up och Jucieverket. Nu är jag fast i hemmavarianten. Jag bara måste köpa en juciepress när jag kommer hem! Någon som har ett märke att rekommendera?

Igår var det fest här i Portugal, San Martino. Med vänner från världens olika hörn ville värdparet lägga en norrländsk svensk "touch" på det hela. Får svea rike hade vi därför transporterat renkött och mjukt tunnbröd. Det är världens enklaste snitt men hiskligt god. Bred ut ett gott lager cream cheese på rektangulära tunnbröd. Lägg ett lager tunnskivat renkött, tulla ihop och skiva i små bitar. Och oj, vadde gick hem!

Livet i paradiset fortsätter. Vad sägs till exempel om den här utsikten från löprundan? Det var min första "riktiga" sträcka ute för året. Jag blir alltid lite nervös inför första omgången. Hur ska det gå? Kommer jag att fixa det? Har löparbenen kvar sin förmåga att nöta kilometer? 
 
 
Jag drog på mig skorna och sedan var det bara att ge sig av. För första gången testade jag att mäta upp löprundan med hjälp av GPS. Det blev 5 kilometer, en lagom första tur. Även om jag var peppad på att dra ett var till ville jag inte fresta på benhinnor och fötter alltför hårt i början. Avslutade med att spurta upp till utkiksplatsen för en stunds njutning.
 
 
Väl hemma i huset fortsatte jag med några omgångar intervallarbete. Det är lite ovant för mig att arbeta helt utan vikter eller redskap, men det är inget som inte går att lösa med lite fantasi.
 
1. Burpies
2. Armhävningar
3. Benböj med hopp
4. Fällkniven (som sedan övergick till omvända crunsches när musklerna blev trötta)
5. Bergsklättraren
 
50 sekunders arbete, med 15 sekunders vila emellan. Efter fyra varv var kroppen mer än trött och jag hasade in i duschen.
 
 
Annars då? Jo, livet här är extremt härligt. God mat, trevligt sällskap, sol och lugn. Ikväll väntar dessutom A:s pappas födelsedagsfirande med fest i huset, live musik, skumpa och käk. Jag vill aldrig komma hem.
 
 

Igår vaknade jag i ett kallt Stockholm, idag slog jag upp ögonen i den portugisiska byn San Martino. Min pojkväns föräldrar äger ett litet hus här som vi besöker så ofta vi kan. Den här gången är vi här för att fira svärfars jämna födelsedag med en veckas semester.

Började dagen med en tidig morgonpromenad för att väcka kropp och knopp till liv. Rörelserna gick i sakta mak ner till byn, havet och den fantastiska fruktmarknaden. Vädret är soligt och "jag klarar mig utan jacka"-temperatur men med beredskap om snabba väderförändringar. Nu väntar en långfrukost på altanen och en slapp dag.

Trevlig helg på er där hemma!

Grattis alla kvinnor och hela mänskligheten på internationella kvinnodagen! Som kvinna och feminist ser jag det här som en jätteviktig dag. Runt om i världen uppmärksammas denna dag på olika sätt med skilda perspektiv och utgångspunkter. Idag har till exempel jag och min kollega i arbetsplatsens jämställhetsgrupp bjudit på frukost på byrån och snackat jämställdhet i siffror. Det är ett sätt att uppmärksamma dagen och plocka upp jämställdhetafrågorna upp på agendan.

Dagen till ära bär jag självklart mitt favorithalsband som består av två hängen i ett. Mitt rosa kvinnotecken kommer ifrån designhelenaberggren och symbolen med hornen är ifrån She devil. Girl power!

God morgon världen! Ibland blir inte dagsupplägget som en tänkt sig. Jag hade planerat en liten sovmorgon för att njuta av dagens inställda förhandling. När klockan var 5 vaknade jag och kunde inte somna om. Det bara gick inte! Lämnade istället den varma sängen för en frisk och kort löptur till gymmet och en omgång Bodypump.

 
Har ni testat den nya releasen? Det har jag och är stormförtjust! Efter några omgångar med halvtrist musik och konstiga upplägg tycker jag att passet har hittat hem igen. Stort driv, riktigt bra musik och tunga låtar med simpla övningar. Helt fantastiskt bra!
 

 

Jag får ibland frågan vad jag äter när jag tränar på morgonen. Ofta stoppar jag i mig ett glas yoghurt och en banan innan passet för att sedan äta den ”riktiga” frukosten hemma eller på kontoret. Idag blev det mitt frukt- och nötbröd tillsammans med cashewnötssmör.

Det blev inte som planerat idag men lika bra var det. En skön start på torsdagen och en numera träningsfri eftermiddag att ägna åt en bra bok eller något annat relaxande.

Det är de små tingen som sätter färg på vardagen. Som små presenter till exempel; perfekta små praliner från Chokladfabriken att avnjuta tillsammans i soffan. Det gav min vanliga tisdagkväll lite krydda!

Igår hade jag en sådan här suverän söndag. Började dagen med brunch på mitt nya favoritställe Non Solo, för att sedan avverka ett tufft och superroligt Crosstrainingpass. På seneftermiddagen gick jag och M på BIO för att se Små citroner gula.
 
 
Oj, vilket härlig film! En riktig feel goodare som gick rakt in i kroppen och lämnade en sådan där mjuk, behaglig känsla i magen. Under en och en halv timme fick en blanda skratt och tårar, allt medan historien om Agnes som vågade följa sin dröm om att öppna en restaurant utspelade sig. Se!
 
 

Här kommer helgens tips - Kung Markattas cashewnötssmör. Den tar både mandelsmör och jordnötssmör med hästlängder! En riktigt god och fyllig smak som passade perfekt på mitt glutenfria frukt- och nötbröd. En burk kostar kring 50-lappen, men räcker länge då den är dryg. Yummie!

Det var med glada steg som jag sprang till gymmet denna morgon. Fågelkvitter, vårsol och en stundande helg. Jag har lite svårt att få till löpningen under årets kallare månader då jag har lätt för att bli kall, men nu när värmen börjat komma testade jag att ta årets första transportlöpning. Underbart härligt!

 

Väl på gymmet fortsatte jag löpningen på bandet, både med uthållighetsträning i lutning samt intervallomgångar. Jag hann även med lite andra konditionsmaskiner och avslutade med att jobba magmusklerna i PT-hörnan. Kroppen kändes pigg så när som på lite träningsvärk i låren från gårkvällens Crosstraining. Det var framför allt ett mentalt välbehövligt pass efter två röriga och spretiga dagar.

Skuttade sedan hem, väckte sömniga A (nej, han är inte så pigg på att följa med till gymmet på mornarna…), dusch, kostym på och till kontoret. Väl på kontoret kunde jag njuta av en segdragen grötfrukost medan jag i lugn och ro kollade igenom mailinkorgen och lät fredagskälsan rimma över mig.

Glad helg på er alla!