Elvis cupcakes med jordnötter, banan och choklad.
9kommentarer
Bakdags! Går det att baka glutenfria cupcakes? Jajjemen! Jag tog bara och separerade en del av smeten och tillsatte bovetemjöl istället för vanligt mjöl. Det gick hur bra som helst.

Leilas Elvis cupcakes
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3,5 dl mjöl (jag gjorde en med bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
lite salt
100 g mörk choklad
4 msk kakao
3 bananer
2 dl saltade jordnötter

Vispa ägg och socker poröst. Smör smöret, blanda med gräddfilen och blanda med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och blanda ner det också. Tillsätt sedan mörk choklad som du smält över vattenbad, samt skivad banan, kakao och jordnötter. Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i 15-20 minuter på 175 grader.

Topping
0,5 dl jordnötssmör
2,5 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g chream cheese
Blanda samman allt till en smidig kräm. Spritsa den sedan på muffinsarna (det är lättare om krämen är lite varm). Klara! Det blev många cupcakes till oss på kontoret. Mmm...

9 kommentarer
Anna
22 Mar 2013 20:40
Jösses, jag tror jag dör så goda de ser ut att vara :P
Mari
23 Mar 2013 09:12
Åh herre gud så gott =)
Lina
23 Mar 2013 20:52
Åh va gott!!!! :-)
Erica
24 Mar 2013 09:30
Åh det här ska jag baka!!! :
Mari
24 Mar 2013 17:57
Sv. Grymt :) Sådant är bra...
Eleonore- Kokboksutmaningen
25 Mar 2013 09:18
Gud så gott, massa goda saker i ju :D
Sofia
25 Mar 2013 21:12
Wow vilka jättefina! :D
Karin - FitnessochHälsa
28 Mar 2013 22:52
Åh vad goda de såg ut. Bra inspiration för mig som har tänkt baka något nu i påsk!
Glad påsk!
Malin´s Diner
29 Mar 2013 21:12
Mums, så goda de ser ut!
Hoppas du får en bra påsk där uppe i norr!
Kram kram
Kommentera