Saffransrenar (glutenfria och LCHF)

0kommentarer

Dags för julbak! En klassisk kostopp blev en saffransren som i sin tur blev laktosfri, glutenfri, och kolhydratsfri (man kan lätt undra, vad innehåller de då egentligen?!).

 


Saffransrenar

2 ägg

1 dl socker 8 (denna gång sukrin)

6 dl kokos (ca 200 g)

0,5 g saffran

50 g smält smör

 

Choklad till fötter och horn

Nonstop

 

 

 

Blanda ägg, socker/sukrin och saffran. Mixa ner smöret. Pluppa ut på en plåt och grädda i ugnen i 10-15 minuter på 175 grader.

 

Smält chokladen över varmvattenbad. Spritsa små horn på ett bakplåtspapper och låt de stenla i kylen (gör några extra är mitt råd!). När renarna har kallnat efter gräddningen doppar du ”fötterna” i smält choklad.

 

 

 

 

Det kan sedan vara lite trixigt att få dit hornen och näsan. Efter några försök insåg jag att klassisk sprits gjord på florsocker och vatten blev det bästa limmet. Hornen sticker du i renen genom att förborra ett hål.

 

 

 

Renarna ska nu bli placerade i små presentförpackningar med guldband.

Sådärja, klaaara!

Kommentera

Publiceras ej