Havrelimpa för den lata.

0kommentarer

Att baka bröd är ren tillfredställelse. Gott, nyttigt och utan tillsatser. Sedan tillkommer den där doften av nybakat i hela lägenheten vilket är svårslaget.


Det behöver inte vara svårt och komplicerat att fixa sitt egen matbröd. Genom att använda dig av ett bikarbonatbaserat recept går det inte bara snabbt och enkelt utan det är även svårt att misslyckas med. inget knådande utan bara att blanda och ställa in. Dessutom innehåller det här brödet egentligen bara ingredienser med lång hållbarhet, vilket innebär att efter du handlat för en sats är det enkelt att slänga ihop en till längre fram i kalendern.


Denna gång blev den en ljusare variant än vad jag annars brukar göra. I grundreceptet var det dock med båda lingonsylt och valnötter, men valde att göra en mindre söt variant. Jag tillsatte dessutom en gnutta ingefära och kardemumma för att höja smaken ytterligare.

 


Havrelimpa

3,5 dl havregryn

3,5 dl vetemjöl

1 dl Solrosfrön

3 msk krossade linfrön

1 dl russin

1 tsk bikarbonat

3 msk mörk sirap

5 dl yogurt

ett stänk av ingefära och kardemumma

Blanda och häll över i en smord och brödad brödform.
In i ugnen på 175 grader i ca 1 tim.




Med A:s cream cheeseröra med rökt lax blev det en höjdare till kvällsfikat!

Kommentera

Publiceras ej