Varför gillar jag morgonträning?

13kommentarer

I morse hade jag en sådan där härlig stund på gymmet då en omgång kondition och ett kortare pass intervallstyrka fick starta min fredag. Jag uppskattar verkligen att träna på mornarna och försöker förlägga minst ett av mina träningspass tidigt.

 

 

Varför gillar jag då att träna på morgonen? Jo…

 

...det är mycket lugnare på gymmet på mornarna (bilderna bekräftar tydligt, eller hur?) och jag får därför allt utrymme jag behöver.

 

...det är bra att variera sin träning, både när det gäller vad man tränar och när man tränar.

 

...jag får mer energi under dagen.

 

...jag har lättare att sitta stilla och fokusera på mitt arbete under dagen. Springet i benen är liksom borta.

 

...jag får fler lediga kvällar över till att umgås med nära och kära eller slappa hemma.

 

...det är tomt och trist på kontoret innan kl. 9 och som morgonpigg föredrar jag därför att syssla med annat på mornarna för att få mer tid att socialisera med kollegorna på jobbet.

 

 
 

Är du som jag som gillar att träna på morgonen? Många säger att de inte kan träna på morgonen men jag tror att det är många som slagit fast det utan att egentligen ha testat det på allvar. Mitt råd är att pröva det några gånger och satsa på att utmana sin inrutade rutin. Vem vet, kanske hittar du något riktigt bra!

13 kommentarer

Eleonore- Kokboksutmaningen

03 Aug 2012 15:25

Förstår att du gillar morgonträningen, soliga dagar måste ju också vara perfekt att träna på utan trängsel vid maskinerna :D

Svar: Ja, det är så skönt att slippaträngas. Men jag kan tänka mig att det är bra även sent på kvällarna precis innan stängning. Då är jag dock dödstrött.
engnuttasocker.blogg.se

Marie

03 Aug 2012 16:22

Jag föredrar helt klart morgonträning! Jag styrketränar alltid innan jobbet, på em har jag svårt att ta mig till gymmet och dessutom tycker jag att det är på tok för mycket folk. Däremot springning kan jag göra efter jobbet om jag gör det ute i naturen. Då cyklar jag bara hem, byter om och så direkt ut.

Svar: Jag är likadan. Om jag tränar på eftermiddagen brukar jag se till att vara bokad på gruppträning. Har man ju sin plats oavsett hur packat det är i resten av gymmet. Löpning funkar också!
engnuttasocker.blogg.se

Marja - Baka Sockerfritt

03 Aug 2012 18:29

Jag gillar att träna lite tidgare på dagen (ofta går de första passen som jag gillar tidigast halv 12), jag får en sån skön känsla resten av dagen!

Svar: Jag önskar jag kunde träna förmiddagar också men mitt jobb sätter stopp för det. Nu i sommar har jag dock njutit av förmiddagspassen!
engnuttasocker.blogg.se

Marta

03 Aug 2012 19:52

Morgonträning är bäst. Nu gillar både jag och min man morgonpass och någon måste lämna vår lilla solstråle på dagis. Lösningen är att dela, vilket funkar helt ok. De mornar jag lämnar vår dotter brukar jag transportlöpa. Effektiv morgonträning plus att jag är på jobbet i god tid.

Svar: Det verkar vara klurigt det där med att fixa både barn och egentid. Snygg lösning för att få till träningen!
engnuttasocker.blogg.se

Jenny

04 Aug 2012 05:01

Perfekt med morgonträning då resten av dagen är fri!

Svar: Visst är det härligt!
engnuttasocker.blogg.se

Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.

04 Aug 2012 13:08

Jag tycker också om att träna på morgonen! Fast just nu passar det inte så bra i livet med småbarn som ska iväg till förskola och allt det där...

Ha en fin helg!

Svar: Jag kan tänka mig att det är svår när man har småttingar att rätta sig efter. Du får ladda inför tiden då de är tillräckligt stora för att hänga på barnavdelningen på gymmet medan du får en stund :)
engnuttasocker.blogg.se

Karro

04 Aug 2012 15:21

Önskar att jag vore mer morgonpigg än vad jag är. Vet ju hur skönt det är att träna på morgonen....
Efter föräldraledigheten får jag nog ta tag i det igen

Svar: Jag kanske ska vara glad att alla inte är som jag, annars skulle det ju inte vara så lugnt... Kan kan förstå att det är extra motigt när man har barn.
engnuttasocker.blogg.se

Sofia

04 Aug 2012 17:02

Oj ja det ser verkligen tomt ut. Jag har jättesvårt att gå upp på morgonen. Men när jag väl tränar tidigt brukar jag tycka att det är väldigt skönt. Ska köra military training som börjar 06.15 i höst. Det kommer bli en utmaning, men jag ser fram emot det ändå. :)

Svar: Det låter kul! Jag har en del bekanta som kört det ett tag och som varit jättenöjda. Jag hoppas på utvärdering på bloggen sen!
engnuttasocker.blogg.se

Sara

04 Aug 2012 17:47

Det är jätte sköööntatt gymma på morgonen, på mitt gym är det aldrig nå folk nästan :D
Fina bilder!! Kolla gärna min senaste videoblogg och kolla om du känner igen dig: http://www.videofy.me/v/588939
puss!! :D

Svar: Ja, morgonträning är väldigt underskattat! Ska absolut kika in :)
engnuttasocker.blogg.se

Karin FoH

05 Aug 2012 08:44

Kan bara instämma. Älskar morgonträning och tränar som bäst då!

Svar: Amen säger jag!
engnuttasocker.blogg.se

felicia

05 Aug 2012 10:41

jag gillar oxå morgonträningar men konstigt nog mer på höst/vintern när de e mörkt haha :P Man känner sig så bra resten av dagen :D

Svar: Haha, ja, det tillhör snarare de gångerna då jag tycker det är tyngre. Och andra sidan sitter gymments bastu riktigt bra om vintermornarna :)
engnuttasocker.blogg.se

K O K O S

05 Aug 2012 13:56

Tänkte börja gymma i höst, då får jag testa på morgonen! Alltid skönt när det är lugnt :)

Svar: Kul att du kör igång! Det är lite grejen men nya terminer, det finns bra med inspiration för att påbörja nya grejer. Lycka till!
engnuttasocker.blogg.se

Maria

06 Aug 2012 16:36

Håller med om morgonträning! Min favorit med & då blir det gjort. Tror aldrig jag "ställt" in ett morgonpass faktiskt, kanske bytt ut ex jogging om det regnar mot styrkepass inomhus.
Kvällspassen är lite enklare att hitta ursäkter för - i a f för mig.
Ang Fys.aerobics så var det nog egentligen ett gammalt hederligt aerobicspass kan jag tycka. Mycket flås och lite styrka emellan. Kul för det var länge sen jag tränade aerobics!
Den där drinken däruppe såg inte fel ut .. kombon hallon & lakrits är ju så god!
=)

Svar: Jag känner samma sak. Ofta har jag redan förberett kläder och skor kvällen innan och då är det lättare att genomföra passet än eftermiddagar. Jag tycker om de där dansklasserna som blandar kondition och styrka. Hela kroppen får sig liksom en omgång!
engnuttasocker.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej