Saffranspannkaka, yummie!
7kommentarer
Det blir alltid massor av rester efter julmaten. Det spelar ingen roll hur lite man gör, det blir alltid över. Men tur är väl det så gott som det är med de där lata luncherna under mellandagarna då överbliven julskinka och senap hamnar på en hårdbrödmacka eller kötbullarna och kroven värms på och äts tillsammans med pajerna och sillen. Mmm..
Min bästa måltid i mellandagarna är utan tvekan saffranspannkakan. Det är en efterrätt som mamma alltid gjort vid speciella tillfällen och är ett utmärkt sätt att ta tillvara på överbliven julgröt (sååå mycket godare än risalamalta!).
Saffranspannkaka
1 liter risgrynsgröt
2 pkt saffran
1,5 dl grädde
3 ägg
1 dl flagnad mandel

En liten nyfiken hund som tycker det ser väldrigt smarrigt ut..
Mixa samman allt utom mandeln. Låt smeten gärna så och dra en stund i kylen så att saffransmaken växertill sig. Tillsätt mandeln och häll ner smeten i en smord pajform. Grädda pannakakan i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter. Den ska få lite färg och "sätta sig".


Pannkakan äts bäst tillsammans med sambärssylt och grädde.
Kan vara världens godaste efterrätt!
7 kommentarer
Lina
26 Dec 2012 21:57
Har inte provat detta, men det låter som något för mig, mums!
Helena
26 Dec 2012 22:43
Vad gott det lät med saffranspannkaka! Jag har aldrig smakat det någongång med det blir till att koka en omgång gröt till och testa den:D
Karro
27 Dec 2012 11:27
Mums, de måste jag testa.
Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.
27 Dec 2012 17:45
Har aldrig provat, men det låter gott! :)
Millan
27 Dec 2012 22:44
Detta är inget vi gjort, men det verkar onekligen gott!
Emma
28 Dec 2012 13:20
Åh, jag måste testa den där nån gång. Men det blir sällan någon julgröt över här, ja tycker ju att den är så himla god som den är... :)
Är däremot väldigt nyfiken, och har lite saffran hemma, så måste nog testa snart! :D
Sofia
28 Dec 2012 17:00
Åh låter jättespännande. :D
Kommentera