Hallon och kokos i fin form.
0kommentarer
Hur hamnade dessa små sötnosarna på kontorets fikabord?
Receptet kommer ifrån Leila Lindholms nya bok Hello cupcake. Till min stora förtjusning fick jag den i julklapp och har nu den stora äran att baka mig igenom den, sida för sida.
Rasberry coconut cupecakes
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,5 dl vispgrädde
2 ¾ dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
lite salt
Rivet skal och saft av 2 lime
5 dl frysta hallon
2 msk vetemjöl
Coconut crumble
75 g kallt smör
0,5 dl råsocker
1,5 dl vetemjöl
¾ dl havregryn
¾ dl kokosflingor
Skal av 1 lime
Vispa ägg, socker och vaniljsocker sådär härligt fluffigt. Blanda sedan ner smält smör och grädde i smeten.
Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner i sockersmeten. Riv sedan ner limeskalet och saften.
Enligt receptet skulle hallonen blandas med lite mjöl och därefter varvas med smeten ner i formarna. Jag valde att direkt tillsätta dem i smeten istället.
Fyll sedan muffinsformar till ca 2/3.
Toppingen fixar du lätt genom att smula ihop ingredienserna i en bunke och sedan strö på ett lager ovanpå formarna.
In i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Klart!
Kommentera