Hallon och kokos i fin form.

0kommentarer

Hur hamnade dessa små sötnosarna på kontorets fikabord?




Receptet kommer ifrån Leila Lindholms nya bok Hello cupcake. Till min stora förtjusning fick jag den i julklapp och har nu den stora äran att baka mig igenom den, sida för sida.

 
Rasberry coconut cupecakes 

2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,5 dl vispgrädde
2 ¾ dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
lite salt
Rivet skal och saft av 2 lime
5 dl frysta hallon
2 msk vetemjöl



Coconut crumble
75 g kallt smör
0,5 dl råsocker
1,5 dl vetemjöl
¾ dl havregryn
¾ dl kokosflingor
Skal av 1 lime


 


Vispa ägg, socker och vaniljsocker sådär härligt fluffigt. Blanda sedan ner smält smör och grädde i smeten.

Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner i sockersmeten. Riv sedan ner limeskalet och saften. 

Enligt receptet skulle hallonen blandas med lite mjöl och därefter varvas med smeten ner i formarna. Jag valde att direkt tillsätta dem i smeten istället. 



Fyll sedan muffinsformar till ca 2/3.

Toppingen fixar du lätt genom att smula ihop ingredienserna i en bunke och sedan strö på ett lager ovanpå formarna.



In i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Klart!

Kommentera

Publiceras ej