Broccolisoppa med tonfiskmacka.

6kommentarer

Jag fortsätter att värma upp vintertiden med rykande soppor. Denna gång blev det en klassisk broccolisoppa med en tonfiskmacka till. Broccoli sägs vara en riskt bra källa för nyttigheter med massor av vitaminer, mineraler, järn och magnesium.

 

Ingredienser

2 broccoli (ca 500 g)
2 gula lökar
1 msk smör
7 1/2 dl hönsbuljong (jag använde två stycken tärningsbuljong)
1 dl mjölk
Salt och peppar




Tonfisktoast

1 burkar tonfisk

250 g kvarg

Salt och peppar 



Skölj och skär upp broccoliträden och grovhacka löken. Fräs löken tills den mjuknar och tillsätt därefter broccolin och buljongen. Låt det puttra i cirka 15 minuter. När broccolin är mjuk är det klart för att mixa till en slät soppa. Tillsätt slutligen mjölken och lite extra salto och peppar.

Tonfisktoppningen fixas lätt genom att blanda tonfisken med kvarg och krydda efter smak.


 


Soppan var oväntat god med en mjuk och mild smak. Jag blir definitivt sugen på att göra den fler gången men med lite andra kryddningar. Däremot var tonfisktoppningen ingen höjdare. Smaken av tonfisk tog över mer än behövligt. Dessutom kände varken jag eller A att tonfikssmaken stämde överens med soppan och att den istället passar bättre till bakad potatis eller pasta.


(Men vad är det för bröd som vi åt till soppan? Jo, ett hembakt italienskt lantbröd. Recept kommer inom kort…)

6 kommentarer

carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen

06 Mar 2012 09:35

Åh vad gott, tonfisk på burk är så underskattat, gjorde jättegoa tonfisk-biffar för ett tag sedan =)

Karro

06 Mar 2012 09:52

Så gott! Vilket jätte bra tips, enkelt, nyttigt och gott, tack!

Jenny

06 Mar 2012 10:59

Riktigt gott, jag älskar broccoli!

Karin FitnessochHälsa

06 Mar 2012 12:14

Älskar tonfiskröra på smörgås! Och soppa är också gott!

Sanna

07 Mar 2012 09:50

Tonfisk är absolut underskattat. Jag har alltid någon burk hemma för att lätt kunna slänga ihop något. Soppan var också så otroligt lätt att fixa!

felicia

08 Mar 2012 07:20

mm krämig broccolisoppa, jisses vad gott det är :)

Kommentera

Publiceras ej