Blåbärspaj med det lilla extra.
7kommentarer
Det här är en riktigt bra varitant på den traditionella smulpajen som kommer från Leilas Piece of cake. Dels består den av en botten som ger pajen lite mer att bita i och dels så kryddas blåbärsblandningen med balsamvinäger.
Pajdeg
75 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
0.5 st ägg
0.5 msk vatten
Fyllning
250 g frysta blåbär
2 dl blåbärsylt
1 msk balsamvinäger
2.5 msk potatismjöl
Havresmulor till toppen
75 g smält smör
2.5 dl havregryn
1.5 dl socker
Blanda samman pajdegen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut den i en pajform och förgrädda den i 10 minuter på 175 grader.
Blanda fyllningen och häll ut den i den förgräddade pajformen. Mixa samman havresmulorna och strö ut över pajen. Grädda den sedan i 25 minuter på 175 grader.
Servera den varm tillsammans med något gott, gärna svalt, tillbehör.
7 kommentarer
Karro
07 May 2012 21:57
Å så gott med blåbärspaj, spännande recept.
Amy's piece of cake
07 May 2012 22:53
Blåbärspaj är så himla gott. Din ser riktigt smarrig ut, mums!
Maria
08 May 2012 06:19
Blåbärspaj är ju så gott !! Och finns så många härliga recept på det .. verkar gott med lite balsamvinäger i.
=)
Sanna
08 May 2012 10:57
Det är bara att välkomna våren och sommaren med alla härliga färska bär!
Jenny
08 May 2012 11:10
Älskar bärpajer. Gjorde en rabarberpaj med klassisk smuldeg med mycket smör och dessutom kanel och flingsalt i som kontrast mot allt det söta. Blev en härlig kombo av surhet från rabarbern, söta från smuldegen och det salta!
Mårtenssons kök
08 May 2012 16:00
Låter väldigt spännande med vinägern i fyllningen, en kul smakbrytare!
Sanna
09 May 2012 12:22
Jenny, det lät intressant och supergott med flingsalt i. Jag som gillar kontranser mellan salto ch sött. Tack för tipset!
Mårtenssons, ja det blir en verklig smakbrytning. Jag brukar dessutom ta i lite extra ibland. Första gången var jag skeptisk men nu är det som sagt en klar favorit!
Kommentera