Ugnsbakade bär...mmm...
10kommentarer
För lite mer än tre år sedan lämnade jag Norrland och min familj däruppe för ett liv i storstaden. Även om jag trivs oerhört bra i Stockholm går det inte en vecka utan att jag längtar efter mina nära och kära däruppe. Kanske är det då inte så konstigt att jag blev väldigt glad när jag och A fick chansen att bjuda hem min pappa på middag. A lagade en fantastiskt god och mustig höstgryta och jag fick ansvara för efterrätten. Jag vet att min kära far är tokig i det mesta i efterrättsväg och jag lät därför A.s böjelse för varma desserter styra valet.
Ugnsbakade bär med vit choklad och kokostopping
Björnbär
Hallon
Nektariner
Blåbär
Vit choklad
Kokostopping
45 gram smör eller margarin
0,25 dl socker
2/3 dl vetemjöl
1/3 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
Börja med att smula samman matfettet tillsammans med socker, mjöl, havregryn och flingorna separat. Blanda sedan samman bären och fördelade i portionsformarna. Hacka därefter chokladen och strö ut och ”tryck ner” den bland bären. Avsluta med att toppa formarna med rikligt med smulblandningen. Formarna gräddas sedan i 225 grader till dess att chokladen smält och toppen fått lite färg. Servera gärna med något kallt, som här – en nyvispad vaniljvisp.
10 kommentarer
Carolina - CHOKLADBANAN "Ditt webbskafferi"
11 Sep 2012 12:23
SV: Ja det är supergott! :)
Åh detta recept har jag aldrig stött på förut! Syrligt och gott med bär :)
Sofia
11 Sep 2012 20:53
Mums låter toppen!
myms (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ *:・゚✧*
12 Sep 2012 09:04
men fy så gott :D
Sofia
12 Sep 2012 09:41
åh så gott!!
Vonskareng
13 Sep 2012 08:50
Vad roligt att ni fick chansen att göra det, ser galet gott ut också!
Johanna
13 Sep 2012 09:33
Åh mums så otroligt gott! Jag vill ha ;)
Karin FoH
13 Sep 2012 12:26
Verkar vara en helt ljuvlig efterrätt! Kanske man skulle testa till helgen?
Karoline
13 Sep 2012 12:44
Så mumsigt det ser ut!!
Amy's piece of cake
13 Sep 2012 18:34
Mums, så gott det ser ut. Vill ha!
Suz
16 Sep 2012 08:54
Gott!!!
Kommentera