Tidspessimist som jag är kommer jag alltid i fånigt god tid innan passet. Jag tog därför en stunds uppvärmning på löpbandet under tiden jag inväntade min träningskompis och vapendragare på SATS – AK.


Tidspessimist som jag är kommer jag alltid i fånigt god tid innan passet. Jag tog därför en stunds uppvärmning på löpbandet under tiden jag inväntade min träningskompis och vapendragare på SATS – AK.
De senaste veckorna har det blivit mycket cykel för mig. Jag gillar verkligen att instruera och det är något speciellt med startmånaderna på året. Deltagarna är fler, de är peppade och de vill. Nyårslöften, målsättningar, nya tag.
Arbetet för oss instruktörer är då att fånga upp alla deltagare, nya som rutinerade, och få alla att utnyttja passet maximalt utifrån egen förmåga och nivå. Jag brukar försöka tänka på att lägga större fokus på teknik och känsla än puls och utmaningar. Först kommer teknik och träningslust, sedan kommer utmaningarna och tuffare ansträngningsnivån.
Det verkliga jobbet för oss ledare ligger sedan i att peppa deltagarna att fortsätta träna hela året. Mycket handlar om att fortsätta leverera bra pass med omväxlande musik (även vi instruktörer kan ibland ”tagga av” längre in på terminerna). Sedan tror jag att det är viktigt att själv stå för ett sunt förhållningssätt till träning. Rörelse varvat med återhämtning. Lagom. Då håller det året ut.
Hur gör du för att möta upp behoven i början på året?
Och vad vill du som deltagare ha?
Favorit i repris.
Men det tåls att upprepas.
Tänk så söt jag måste vara!
Det här är Dino. Han kommer från Claes Olsson och hjälper mig när jag behöver hjälp med att spara saker. Dino är också bra på att flytta något från ett ställe till ett annat. Han gör mitt kontorsarbete och juristuppdrag lite roligare och mer färgglatt.
Vad gör du för att pigga upp arbetsdagen?
Har du prövat Garants teer? Om inte tycker jag att du ska göra det. Det är ett bra exempel på att goda ting inte alltid behöver kosta mycket. Mitt senaste inköp är Garants gröna mangote. Toppensmak för under 15 kronor. Det gillas!
ProFeel är, som jag tidigare skrivit om, en ny produktserie med laktosfri, proteinrika mejeriprodukter. Efter att idag fått testa deras proteinkvarg har jag fått en klar favorit. Burken innehåller en krämig kvarg med vaniljsmak som känns riktigt fräsch med en tydlig och fin vaniljton. Kvargen upplevs mer som en god delikatessyoghurt än en kvargprodukt och ger därför en väldigt lyxig känsla. Minuset kommer av att priset är lite högt, men det känns överkomligt då och då om helgerna. Jag åt min tillsammans med skivad banan, hallon och blåbär. Njöt varje tugga!
Det var en perfekt uppladdning för lunchbesök på gymmet. Det blev ett svettigt Crosstraingspass tillsammans följt av en soft söndagseftermiddag. Ljuva söndagar!
Jag tycker det är skönt att ha riktigt nära vänner som känner mig utan och innan och därför är jag riktigt glad att mina barndomsvänner från norr flyttat ner till Stockholm. Vi har dock märkt att det är svårt att få till så många träffar som vi skulle vilja och att det lätt blir lång pause mellan omgångarna. Vi har därför gett varandra ett nyårslöfte om att träffas den första onsdagen varje månad för en middag. Middagen äger rum på en restaurant som vi turas om att välja ut. Tanken är att få till regelbundna träffar som alla kan boka in i god tid, samtidigt som vi får chansen att pröva nya matställen.
Igår kväll var det premiär för onsdagsträffarna. Jag hade valt japanska stället Råkultur på Östermalm. Fantastiskt god mat och en spännande meny till bra pris. God service och trevlig stämning. Ett toppenställe med andra ord!
Vad gör du för att få till kompisträffarna?
Igår gav jag min stela kropp en omgång yoga. Tänk så fort det går att tappa den lilla smidigheten som jag lyckades bygga upp för ett tag sedan. Nu är jag tillbaka i "kylskåpsläge" där varje böjning och vridning är en kamp. Men oj vad roligt det är och oj vad välbehövligt det är för min kropp! Ett riktigt svettigt och utmanade pass med min favoritinstruktör. Det är allt något visst med yoga.
Namaste.
Nu är jag superintresserad av att få tag på en bra DVD för hemmayoga. Någon som har ett bra tips?
Nytt år, nya mål, nya löften. Och - nya gymmedlemmar. Oj vad det kryllar av människor på landet alla träningsanläggningar. Jag tycker det är himla roligt att se att så många vill komma igång och göra något för sig själv och sin hälsa. Så mycket härligt liv och pepp! Idag var jag på ett crosstraingpass som var en härlig mix av veteraner och nybörjare. Det som är så roligt med sådana pass är att alla kan få ut något riktigt bra av passet utifrån egen förmåga. Det gillar jag!
Efter ansträngning kommer vila. Nu tar jag en riktig after training här hemma med mellanmål bestående av Pro Feel yoghurt, hallon, blåbäroch banan, toppat med kanel. Näringsrikt, gott och som balsam för min stökiga mage. Sedan ska jag slänga mig på soffan med en skönlitterär bok och en kopp te. Sköna dagar.
Här kommer några glimtar från mitt nyårsfirande2012. Det blev ett klassiskt firande med finkläder, trerätters middag, skumpa och quiz. Värdpartet hade ordnat det superfint hemma i deras nyköpta och renoverade hus. Jag fick ansvar för efterrätten som efter en del klurande blev en toscapaj med glass. Tanken var att möta kraven på att den skullevara 1. Glutenfri, 2. Laktosfri, 3. Chokladfri (värden gillar inte choklad, knäppt, jag vet…) och 4. Lätt att frakta.
Toscapaj
Pajskal
125g smör
2 dl kokos
2 msk socker
0,5 dl mjöl (jag bytte ut mjölet till 1,5 dl majsmjöl för att göra pajen glutenfri)
0,5 tsk bakpulver
Smält smöret och blanda samman med resten av ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en springform och låt den stå en stund i kylen.
Fyllning
200 g hasselnötter
100g valnötter
1,5 dl socker
0,5 dl mjölk
150 g smör
0,5 dl mjöl (även här använde jag majsmjöl)
Låt smör, socker och mjölk kokasamman i en kastrull till dess att den tjocknat något. Häll ner fyllningen i skalet och grädda den i 225 grader i cirka 25 min (jag hade i början lite svårt att få den glutenfria pajbotten fast i ugnen och gav den därför några extra minuter på lägre värme). Serveras bäst med något kallt, som vaniljglass.